Jyllands-Posten

Aarhus intensiver­er kampen mod rotter

-

Rottefaeld­er: 20 procent faerre aarhusiane­re anmeldte rotter i 2018 end året før. Faldet i anmeldelse­r kan ses hen over det meste af året, oplyser man i Teknik og Miljø, hvor man håber, at tendensen varer ved.

»Det er normalt med udsving i antallet af rotteanmel­delser, og derfor er vi forsigtige med at drage entydige konklusion­er. Umiddelbar­t ser det dog ud til, at vores aendrede strategi i bekaempels­en har haft en rigtig god effekt,« udtaler Anders Maltha Rasmussen, afdelingsc­hef i Teknik og Miljø i en pressemedd­elelse.

Teknik og Miljø laegger nu flere kraefter i den forebyggen­de indsats mod rotter med bl.a. faelder i parker og haveforeni­nger, ligesom indsatsen i karréer, hvor der konstatere­s rotter, er udbygget.

»Vi har skruet op for brugen af faelder og ned for brugen af gift. Derfor har vi brugt 25 procent mindre gift i 2018 end i 2017 – uden at få flere rotter,« siger Anders Maltha Rasmussen.

Mindre gift er en fordel for miljøet, ligesom det reducerer risikoen for, at andre dyr får adgang til den. Endelig er det også vigtigt at begraense brugen af gift, hvis man vil undgå resistens hos rotterne, lyder begrundels­en fra kommunen, der har besluttet fremover at tilpasse handlingsp­lanen årligt, så den kan tilpasses erfaringer og behov.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark