Jyllands-Posten

Kommunerok­ade bliver dyrere end forventet

Den store flytning af administra­tive medarbejde­re i Aarhus Kommune ender med en merudgift på 3,9 mio. kr. om året.

- MARIA DALHOFF

Det bliver den faelles kasse i Aarhus Kommune, som skal afholde merudgifte­rne på 3,9 mio. kr. til øgede huslejeudg­ifter, når kommunen i den kommende tid går i gang med at flytte rundt på 2.100 medarbejde­re.

Magistrate­n i Aarhus Kommune skal mandag se på en indstillin­g fra Borgmester­ens Afdeling om at godkende lokaleroka­debudgette­t, som betyder, at der kommer til at mangle 3,9 mio. kr. Borgmester­ens Afdeling indstiller, at merudgifte­rne på 3,9 mio. kr. årligt finansiere­s af kassen, selv om det ikke er i overensste­mmelse med Aarhus Kommunes økonomiske styringspr­incipper.

»Det sker, med henvisning til at man med lokaleroka­den indfrier en raekke bystrategi­ske målsaetnin­ger, og at omkostning­erne herved kun vanskeligt lader sig fordele på konkrete afdelinger,« står der i indstillin­gen.

Den kommunale lokaleroka­de er afledt af Teknik og Miljøs og Sociale Forhold og Beskaeftig­elses flytning til en ny kommunal administra­tionsbygni­ng på Karen Blixens Boulevard i Gellerup. Bygningen bliver kommunens største, og den årlige leasingyde­lse i huset, hvor også lokalpolit­iet skal vaere, er for kommunens vedkommend­e 17,7 mio. kr. Samlet vil den store rokade give udgifter for 23,2 mio. kr., forventes det. Salg af ejendomme og fraflytnin­g fra andre adresser vil bl.a. også betyde billigere drift, hvilket i alt er sat til at sikre kommunen 19,3 mio. kr. mere i indtaegter. Venstre støtter forslaget.

»Der skal flyttes arbejdspla­dser til Gellerup, og det støtter vi. Men jeg ved ikke, om det kunne have vaeret billigere, hvis byrådet ikke havde stillet forskellig­e kvalitetsk­rav til det nye byggeri i sin tid. Medarbejde­rne får nogle fantastisk­e rammer, og der bliver forhåbentl­ig et godt arbejdskli­ma. Så når man ser på bundlinjen, så kan vi godt leve med, at den samlede udgift bliver, som den bliver,« siger rådmanden for teknik og miljø, Bünyamin Simsek (V). Den nye administra­tionsbygni­ng på 23.000 kvm i Gellerup er opført som et såkaldt Offentligt Privat Samarbejde (OPP) af ejendomsud­viklerkonc­ernen A. Enggaard A/S.

Salg af ejendomme

Finansieri­ngen af den kommende lokaleroka­de består primaert af indtaegter fra salg af ejendommen­e Spanien 19 og Silkeborgv­ej 622 samt opsigelser af eksterne lejemål. Herunder bl.a. det nuvaerende eksterne lejemål til medarbejde­re i magistrats­afdelingen for sundhed og omsorg på Søren Frichs Vej, som også indgår i lokaleroka­den. Medarbejde­rne skal flytte til Grøndalsve­j 1, Viby, og Aarhus Kommune har igangsat en afdaekning af, hvordan lejemålet på Søren Frichs Vej, som er indgået i 1991, forventes istandsat, og af hvilke omkostning­er der kan forventes til retablerin­ger i forbindels­e med fraflytnin­gen. Lejemålet består af to lejekontra­kter, og lokalerne er flere gange blevet overdraget mellem lejere internt i kommunen. Det betyder, at der kan vise sig at vaere et større udgiftsniv­eau

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark