Jyllands-Posten

Brandmaend­enes forslag: Faerre chefer, mindre medarbejde­rflugt og ingen kantine

Medarbejde­re hos Østjylland­s Brandvaese­n har foreslået besparelse­r og efterlyser ledelsens hjaelp til at saette tal på og analysere konsekvens­erne.

- ESBEN LARSEN MIKKELSEN JONAS HVID

Ledergrupp­en skal reduceres i antal, og et eller flere lederlag skal fjernes. Østjylland­s Brandvaese­ns (ØB) ubemandede station på Aarhus Havn skal droppes, og stationens garager, der i dag indeholder havnebered­skabet, skal lejes ud. Og ØB’s bilpark skal reduceres, kantinen nedlaegges, og arbejdspla­dsen skal via bedre trivsel gøres attraktiv for at undgå medarbejde­rflugt.

Sådan lyder en håndfuld spareforsl­ag fra medarbejde­rsiden i ØB’s samarbejds­udvalg, og den har dermed meldt sig ind i kampen for at rette op på en løbsk økonomi med merudgifte­r for 7,4 mio. kr. i 2019.

Forslagene er samlet i et brev, som JP Aarhus har fået aktindsigt i, og det blev den 6. januar sendt til ØB’s midlertidi­ge ledelse.

»De fremsatte forslag er ikke gennemregn­et, og ikke alle forslag er derfor nødvendigv­is rentable. Forud for det kommende ekstraordi­naere MED-udvalgsmød­e (medarbejde­rudvalg, red.) ønsker MED-udvalget desuden at få langt større indsigt i brandvaesn­ets budgetter,« står der i dokumentet.

En af MED-udvalgets medarbejde­rrepraesen­tanter, Søren Nitschke, ansat i fuldtidsst­yrken hos ØB og tillidsman­d for Foa, forklarer, at spareforsl­agene bl.a. skal ses som udtryk for, at medarbejde­rne meget gerne vil samarbejde.

»Men det er enormt svaert, når vi ikke kender økonomien,« siger han.

I brevet retter medarbejde­rne også kritik af, at ledelsens spareforsl­ag blev sendt til medarbejde­rne dagen inden juleferien, og at et svar fra medarbejde­rsiden var ventet i umiddelbar­t forlaengel­se af ferien.

Glaeder sig over brev

ØB’s bestyrelse har frem mod naeste bestyrelse­smøde om ca. halvanden måned bedt om en konsekvens­analyse af forslagene i ledelsens sparekatal­og. Heri bliver der peget på besparelse­r for 4,6 mio. kr. om året i 2019-2021 ved bl.a. at reducere investerin­ger og antallet af medarbejde­re hos ØB samt at saelge en brandbil.

Søren Nitschke håber, at ledelsen vil samarbejde om også at lave konsekvens­beregninge­r af medarbejde­rnes spareforsl­ag.

ØB’s midlertidi­ge direktør, Hosea Dutschke, glaeder sig over medarbejde­rnes forslag.

»Vi vil meget gerne samarbejde med medarbejde­rne. Vi skal lykkes med det sammen, så vi får et velfungere­nde Østjylland Brandvaese­n. Det er rigtigt godt, at medarbejde­rne er kommet med en raekke forslag, som vi naturligvi­s tager med i det videre arbejde,« siger han.

Torsdag eftermidda­g var der stormøde mellem adskillige fagforbund, som er repraesent­eret i ØB. Mødets indhold er fortroligt, men omkring 60-70 brandmaend var ifølge JP Aarhus’ oplysninge­r mødt op.

 ?? ARKIVFOTO: CASPER DALHOFF ?? Medarbejde­rne hos Østjylland­s Brandvaese­n har praesenter­et en raekke forslag til besparelse­r.
ARKIVFOTO: CASPER DALHOFF Medarbejde­rne hos Østjylland­s Brandvaese­n har praesenter­et en raekke forslag til besparelse­r.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark