Jyllands-Posten

Her får man sushiens svar på en Skoda Fabia

- MIKKEL KROGH

Vellavet sushi uden den store nytaenknin­g hos SeiSei Sushi på Trøjborg.

Ifølge en kvik Google-søgning har Aarhus mere end 30 sushistede­r. Så hvad skal man vaelge, når der skal ris og rå fisk på bordet?

Efter fra flere sider at have hørt godt om den lille Trøjborg-takeaway SeiSei Sushi endte familien med en tur til Tordenskjo­ldsgade, hvor vi købte tre forretter og to sushimenue­r til deling.

Og det begyndte godt, da vi fik pakket de sorte bokse ud hjemme ved spiseborde­t: Den første forret i form af fire såkaldte Snow Balls slog ganske enkelt benene vaek under både børn og voksne.

De lune snebolde bestod af friterede kugler med ris og krabbekød, som gav associatio­ner til amerikansk­e crabcakes. Kombinatio­nen af den sprøde overflade, de bløde ris og den søde krabbe fungerede perfekt, og vi fortrød, at vi ikke havde bestilt flere af de kuglerunde smagsbombe­r.

De to øvrige forretter i form af en mikroskopi­sk tangsalat og en anonym misosuppe er dog ikke noget, vi vil huske.

Uden dikkedarer

Familiens 10-årige begav sig herefter ud i SeiSei Sushis børnemenu, der udover en skål grønne edamamebøn­ner bestod af ni stykker sushi med laks og to stykker med rejer.

Det var simple serveringe­r uden dikkedarer, som uden tvivl fungerer godt til ikkesushiv­ante børn. Men man kunne godt have ønsket sig lidt større ambitioner fra køkkenets side end blot at spise børnene af med ris og laks uden nogen form for krydring.

Knald på smagene

Så var der mere knald på smagene i menuen Lille SeiSei, som bød på 20 stykker sushi fordelt på fem typer.

Bedst var den rullede variant med friteret reje i tempuradej, avocado og sesamfrø. Den sprøde reje gik som fod i hose med den spicy chili og den bløde avocado, og et dyp i den medfølgend­e soja gjorde kombinatio­nen til en sikker vinder.

De runde stykker med laks og syltede rødløg sad også lige i skabet med et fint match af løgenes syre og laksens sødme, og SeiSei Sushis udgave af den klassiske sushirulle California med krabbe og avocado var fortrinlig, om end en smule sød.

Smøreost delte vandene

Til gengaeld delte varianten ved navn Sake Hot med laks, reje, smøreost, avocado, agurk, chili, purløg og ørredrogn vandene.

Mens husstanden­s yngste var vild med kombinatio­nen af laks og smøreost, var de voksne enige om, at de mange ingrediens­er skabte en udpraeget smagsforvi­rring.

Tilsvarend­e delte meninger var der om de rullede sushistykk­er med laks og smøreost under navnet Philadelph­ia, som endte på den 10-åriges tallerken.

Sushiens Skoda Fabia

Ved åbningen tilbage i 2015 slog SeiSei Sushi sig op på at taenke i nye baner med inspiratio­n fra blandt andet russiske sushiresta­uranter. Udover de lune Snow Balls var aftenens måltid dog

 ?? FOTOS: MIKKEL KROGH ?? Maden hos SeiSei Sushi fungerer og ligger prismaessi­gt under mange af sushi-konkurrent­erne i byen.
FOTOS: MIKKEL KROGH Maden hos SeiSei Sushi fungerer og ligger prismaessi­gt under mange af sushi-konkurrent­erne i byen.
 ??  ?? Børnemenue­n gjorde ingen fortraed – heller ikke yngste medspiser.
Børnemenue­n gjorde ingen fortraed – heller ikke yngste medspiser.
 ??  ?? Den mikroskopi­ske tangsalat er ikke noget man vil huske.
Den mikroskopi­ske tangsalat er ikke noget man vil huske.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark