Jyllands-Posten

”Duncan” trives med de andre gamle drenge i solen

Den tidligere AGFangribe­r Morten ”Duncan” Rasmussen er på et af sine sidste eventyr i sin karriere på Cypern, men han nyder fortsat at spille fodbold.

- JESPER ENGMANN

Han debuterede i Superligae­n for AGF for snart 17 år siden, så han ved godt, at det er de sidste chancer, han er ved at sparke i mål i sin fodboldkar­riere.

Morten ”Duncan” Rasmussen fylder 34 år sidst i januar, og han løber nu rundt i den bedste cypriotisk­e liga hos oprykkerkl­ubben Enosis Paralimni, hvor han har en aftale, der udløber til sommer.

»Aldersmaes­sigt lakker det mod enden, det ved jeg godt, men jeg elsker stadig at traene og spille kampe. Jeg har stadig gnisten og gejsten i behold,« siger Morten ”Duncan” Rasmussen.

For et år siden forlod han AGF til fordel for den polske klub Pogon fra Stettin. Det skete på et tidspunkt, da han var ved at miste positionen som stamspille­r og anfører i aarhusklub­ben. Bortset fra et par kampe har angriberen spillet fra start i samtlige af sin cypriotisk­e klubs kampe i det første halvår, og det er blevet til to traeffere. Morten ”Duncan” Rasmussen har endnu ikke gjort op med sig selv, hvad der skal ske, når hans aftale udløber.

»Nu må vi se, hvad der sker. Hvis jeg ikke finder noget, så har jeg haft en lang og god karriere,« bemaerker han.

Masser af tjubang

Spillet i den bedste fodboldlig­a på Cypern er ikke helt lig det, som Morten ”Duncan” Rasmussen er stødt på i Tyskland, Danmark og Skotland, hvor han primaert har opholdt sig.

»Ligaen er fin, men det er meget tjubang og ikke så taktisk. Men niveauet er bestemt ikke dårligt, det kan man også se, da to af holdene har vaeret med i gruppespil i Europa League. Vi er oprykkere, det er en lille klub, og jeg har ikke scoret det antal mål, jeg havde håbet på. Vi står ret kompakt på banen mod de andre modstander­e, og det passer ikke altid til min stil. Jeg er jo ikke den hurtigste angriber i verden,« siger angriberen, som befinder sig godt i det solrige Cypern i selskab med holdkammer­ater, som har prøvet lidt af hvert i internatio­nal fodbold.

En af dem er 32-årige Eyong Enoh fra Cameroun. Han spillede 98 kampe, adskillige på hold med Christian Eriksen, for Ajax Amsterdam fra 2008 til 2014. Siden nåede han 54 kampe for belgiske Standard Liege. Han har også vaeret i Fulham og har desuden 51 landskampe for Cameroun: en af dem mod Danmark ved VM i 2010.

På midtbanen har Enosis Paralimni spanieren Sito Riera på 31 år. Han er uddannet i FC Barcelona, og siden har han spillet i Espanyol og en raekke østeuropae­iske klubber. Sito Riera er lillebror til Albert Riera, der er tidligere spansk landsholds­spiller og blandt andet har spillet i Liverpool.

Dansk traener

En anden berejst spiller er Morten ”Duncan” Rasmussens angrebskol­lega, den 32årige nigeriansk­e angriber Chigozie Udoji, som er havnet på Cypern efter en laengere karriere i bulgarsk fodbold. Han har bulgarsk pas og nåede at spille en U21landska­mp for Bulgarien, inden han de seneste år blandt andet har opholdt sig i kinesisk, graesk og hviderussi­sk fodbold.

Der er også den 34-årige argentinsk fødte angriber Gonzalo Zárate, som er endt på Cypern efter at have spillet for flere schweizisk­e klubber som Grasshoppe­rs, Red Bull og Young Boys.

De mange udlaending­e suppleres af en raekke cypriotisk­e spillere, og hele molevitten traenes af danskeren Carit Falch, som har vaeret traener i blandt andet Brønshøj og senest i Litauen, hvor han havde ansvaret for U21-landsholde­t.

»Der er masser af staerke spillere på Cypern, men generelt er de lidt aeldre. Mange af dem har haft gode karrierer. Men hvis de var 25 år allesammen, så spillede de naturligvi­s et andet sted end Cypern. Fodbolden er som andre steder. Uden for banen er det lidt noget andet, end jeg har vaeret vant til. Men det var jeg indstillet på, da jeg tog herned, og det tager jeg med et smil,« siger Morten ”Duncan” Rasmussen.

Ferie blev forkortet

Enosis Paralimni spillede den 23. december ligakamp mod Omonia Nicosia, og spillerne havde fået at vide, at de derefter havde fri i ni dage inden naeste kamp. Men den 21. december fik de besked om, at der i øvrigt var planlagt en pokalkamp den 2. januar, så de kunne blot få tre fridage hen over julen.

»Da vi så mødte op til pokalkampe­n den 2. januar, viste det sig, at kampen ikke kunne spilles, da banen stod under vand. Så tog vi hjem igen,« griner Morten ”Duncan” Rasmussen, som trods alt nåede at få tre fridage i Danmark i juledagene.

Enosis Paralimni ligger lige nu naestsidst af de 14 klubber i den cypriotisk­e førstedivi­sion.

 ?? FOTO: PETROS KARADJIAS/AP ?? I 2015 var Morten ”Duncan” Rasmussen (tv.) på Cypern sammen med sin davaerende klub, FCM, da holdet mødte Apoel Nicosia i Europa Cuppen. Tre år og to klubskift senere har ”Duncan” sin hverdag på Cypern, hvor han har fundet sig godt til rette.
FOTO: PETROS KARADJIAS/AP I 2015 var Morten ”Duncan” Rasmussen (tv.) på Cypern sammen med sin davaerende klub, FCM, da holdet mødte Apoel Nicosia i Europa Cuppen. Tre år og to klubskift senere har ”Duncan” sin hverdag på Cypern, hvor han har fundet sig godt til rette.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark