Jyllands-Posten

DSV slår til igen – forventnin­gerne er tårnhøje

OPKØB: DSV er blevet så stor, at de faerreste opkøb for alvor skaber vaerdi. Derfor er opkøb af rivalen Panalpina en enestående mulighed, lyder det fra investorer og analytiker­e.

- KASPER BRØNDGAARD LEONORA BECK

Der er faerre og faerre opkøbsemne­r, som virkelig batter noget for DSV. Derfor krydser investorer­ne også fingre for, at det lykkes de danske speditører med et bud på 26,5 mia. kr. at få fingrene i den schweizisk­e konkurrent Panalpina, efter at et køb af Ceva Logistics gled DSV af haende i efteråret.

»Hvis det virkelig skal flytte noget i DSV, skal det vaere et stort opkøb,« siger Keld Henriksen, portefølje­chef i Maj Invest.

DSV har forgyldt sine aktionaere­r gennem dristige opkøb, men har samtidig fået en størrelse, som betyder, at listen af betydnings­fulde opkøbsemne­r svinder ind.

Samtidig er nye spillere begyndt at røre på sig.

Mens Maersk hidtil kun har snakket om, at man vil styrke sin speditions­forretning, gjorde rederiet CMA CMG alvor af tingene og købte i efteråret Ceva Logistics, Jens Bjørn Andersen, topchef i DSV som DSV havde lagt billet ind på.

Saerdeles veldrevet

Investorer og analytiker­e peger på, at DSV er saerdeles veldrevet med fuldfede marginer og solid organisk vaekst.

Men når DSV har givet resten af speditions­branchen baghjul – målt på vaerdiskab­elsen – skyldes det isaer opkøb.

»Jeg tror, at der til en vis grad er lagt en form for akkvisitio­nspraemie ind i forventnin­gen om, at man (DSV, red.) kommer til at foretage et køb, som vil vaere vaerdiskab­ende,« siger Lars Heindorff, aktieanaly­tiker hos SEB.

Nykredits aktieanaly­tiker Ricky Rasmussen kalder buddet på Panalpina en »laekkerbis­ken«, fordi buddet i omegnen af 27 mia. kr. er lavt, hvis det lykkes DSV at haeve Panalpina til sit eget niveau. Flere analytiker­e forventer synergier i omegnen af 2 mia. kr.

»Det mest oplagte på listen, efter at Ceva er vaek, er Panalpina,« siger Ricky Rasmussen.

»Jeg ser det ikke, som om DSV er pisket til det. Men jeg tror, at de vil straekke sig.«

Jens Bjørn Andersen, adm. direktør i DSV, mener sagtens, at firmaet kan vokse uden opkøb.

»Jeg synes også, at vi tidligere har vist, at vi har vaeret discipline­rede i vores tilgang til M&A (opkøb og fusioner, red.). Dette selskabs fremtidige succes er ikke afhaengig af større opkøb. Vi føler dog, at dette er den bedste måde at skabe vaerdi på,« siger han.

 ?? Foto: Panalpina ?? Panalpina tjener sine penge på luft- og søfartsspe­dition, og DSV vil gerne vaere større på begge områder.
Foto: Panalpina Panalpina tjener sine penge på luft- og søfartsspe­dition, og DSV vil gerne vaere større på begge områder.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark