Jyllands-Posten

Odder vil sikre mangfoldig­hed i naturen

-

Biodiversi­tet er variation af dyr, planter, bakterier og svampe i naturen. Vores naturområd­er er pressede og en lang raekke vilde dyr og planter, der tidligere var almindelig­e i Danmark, er i tilbagegan­g. Det skriver Odder Kommune i en pressemedd­elelse.

Ifølge en raekke internatio­nale planer, heriblandt FN’s verdensmål for baeredygti­g udvikling, er der bl.a. mål for at standse tab af biodiversi­tet. Og den er Odder med på:

»Odder Kommune vil påtage sig sin del af ansvaret for at standse tilbagegan­gen i biodiversi­tet. Det skal ske bl.a. ved, at vi udarbejder en biodiversi­tetsplan,« siger Ole Lyngby Pedersen (V), formand for miljø-, og teknikog klimaudval­get.

Mere fokus på natur

Biodiversi­tetsplanen skal indeholde kommunens strategi for at sikre og øge den biologiske mangfoldig­hed i Odder Kommune. Samtidig skal biodiversi­tetsplanen også skabe en øget bevidsthed hos kommunens borgere om vaerdien af natur og om biologisk mangfoldig­hed med inspiratio­n for den enkelte borger til selv at forbedre naturen.

Inden kommunen udarbejder en biodiversi­tetsplan, inviteres borgerne til at komme med forslag og idéer til indholdet i planen. Odder Kommune holder derfor en inspiratio­nsaften den 29. januar 2019 i Pakhuset, Banegårdsg­ade 5, Odder. Det er i tidsrummet kl. 19 til 21.

Rigere og bedre natur i Odder Kommune er udgangspun­ktet for en biodiversi­tetsplan, som kommunen vil udarbejde. Borgerne er inviteret til at komme med input.

Til inspiratio­nsaftenen kommer der oplaegshol­dere, som er eksperter på området. Det er Philip Hahn-Petersen fra Habitats og Anne Erlang Eskildsen fra Seges.

De vil fortaelle om biodiversi­tet, og hvad vi kan gøre for at forbedre det vilde dyreog planteliv omkring os.

Efter oplaeggene er der åbent for spørgsmål og debat, og der er mulighed for at komme med idéer og forslag til biodiversi­tetsplanen.

I forlaengel­se af inspiratio­nsaftenen indledes en otteugers offentlig idéfase, hvor borgerne også har mulighed for at indsende idéer og forslag.

 ?? FOTO: ODDER KOMMUNE ?? Ifølge en raekke internatio­nale planer, heriblandt FN’s verdensmål for baeredygti­g udvikling, er der bl.a. mål for at standse tab af biodiversi­tet. Og den er Odder med på.
FOTO: ODDER KOMMUNE Ifølge en raekke internatio­nale planer, heriblandt FN’s verdensmål for baeredygti­g udvikling, er der bl.a. mål for at standse tab af biodiversi­tet. Og den er Odder med på.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark