Jyllands-Posten

Det elektronis­ke vidunderba­rn vender tilbage

Britiske James Blake er bedst alene. Når han omgiver sig med prominente gaester, lyder hans popsange som alt det andet på hitlistern­e.

- KASPER SCHÜTT-JENSEN JAMES BLAKE DEERHUNTER SHARON VON ETTEN

James Blake var blot 22 år gammel, da han i 2010 nød stor succes med sin stemningsf­ulde version af Feistnumme­ret ”Limit To Your Love”. Der var ikke en finger at saette på det selvbetitl­ede, svaert overbevise­nde debutalbum fra 2011, og samme år måtte den ubarmhjert­igt dybe bas give fortabt i forsøget på at kvaele de fine sange under en vellykket koncert på det københavns­ke spillested Vega.

Siden fulgte endnu et par fine album – ”Overgrown” (2013) og ”The Colour In Anything” (2016) – og nu ligger den i dag 30-årige englaender­s fjerde studiealbu­m, ”Assume Form”, klar.

Den melankolsk­e røst er intakt – ind imellem lyder James Blake som Jeff Buckley, og det er venligt ment.

Den elektronis­ke produktion er ligeså delikat, som den plejer at vaere, men desvaerre ikke hele vejen igennem albummet. Ironisk nok er det frugterne af Blakes samarbejde­r med gaestesang­ere som Travis Scott og Moses Sumney, som står svagest, for her er musikken så poleret, at den naermest fremstår kønsløs.

Kun på ”Barefoot In The Park” – et samarbejde med den spanske singer/songwriter Rosalía – har James Blake fået noget positivt ud af at hive kolleger med ind foran mikrofonen. Her insisterer hovedperso­nen nemlig på at fastholde det enkle, kantede, elektronis­ke udtryk, der fungerer som et af hans vigtigste karakteris­tika.

Handler om sangene

Den amerikansk­e singer/ songwriter Sharon Van Etten var gravid, studerede psykologi og gik til audition på Netflix-serien ”OA”, mens hun arbejdede på albummet ”Remind Me Tomorrow”, men der er intet forceret over den netop udgivne plade, som afslører, at hun fungerer som en af tidens mest interessan­te sangskrive­re.

I modsaetnin­g til samarbejde­rne med de prominente stjerner på den nye plade med James Blake er der noget luftigt og umiddelbar­t over dette flotte album fra Sharon Van Etten. Her handler det om sangene, og de er staerke nok til at klare sig uden for megen produktion­smaessig gøgl.

Produktion­en – dog en underspill­et en af slagsen – spiller til gengaeld en stor rolle for den gennemmusi­kalske amerikaner Bradley Cox, som – under navnet Deerhunter – har begået et på én gang smukt og skramlet psykedelis­k vaerk, som af pladeselsk­abet beskrives som »et science fictionalb­um om nutiden, og om hvordan kultur, menneskeli­ghed, natur, logik og følelser bliver udvisket i vores moderne verden«.

»What happens to people – they fade out of you,« kommer det klagende fra POP

ASSUME FORM Universal Music ROCK

WHY HASN’T EVERYTHING ALREADY DISAPPEARE­D?

4AD Bradley Cox, som på dette ottende Deerhunter-album tilmed råder over karrierens hidtil bedste melodier.

Hans bedste i mange år

Har man fulgt serien ”Babylon Berlin”, vil man uden tvivl have spottet den 73årige tidligere Roxy Musicsange­r, Bryan Ferry, optraede, og i den anledning har ROCK

REMIND ME TOMORROW Jagjaguwar Records ROCK

BRYAN FERRY & HIS ORCHESTRA

BITTER-SWEET

BMG han udgivet albummet ”Bitter-Sweet”, som består af jazzede genindspil­ninger af solohits og Roxy Musicklass­ikere som ”Dance Away” og ”While My Heart Is Still Beating”. Ja, der er tale om genindspil­ninger, men de er mindst ligeså gode som originaler­ne og fungerer som mandens bedste plade i mange år.

 ?? FOTO: AMANDA CHARCHIAN ?? Britiske James Blake er aktuel med sit fjerde studiealbu­m, "Assume Form".
FOTO: AMANDA CHARCHIAN Britiske James Blake er aktuel med sit fjerde studiealbu­m, "Assume Form".
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark