Jyllands-Posten

Skuespille­ren, der blev psykolog

Camilla Overbye Roos arbejdede flere år som skuespille­r i Hollywood og London, inden hun begyndte at laese psykologi. I dag forsker hun bl.a. i børns udvikling gennem leg.

- SIMON AABECH

»Jeg er rigtig glad for, at jeg er psykolog nu og ikke skuespille­r laengere,« ler Camilla Overbye Roos, når hun bliver spurgt til, hvordan hun har det med at fylde 50 år.

Efter at have vaeret med i flere danske film, tog hun i begyndelse­n af 1990’erne til Hollywood, hvor hun samarbejde­de med kendte filminstru­ktører såsom Ridley Scott, David Lynch og

James Cameron.

I 1997 havde hun en mindre rolle i filmen ”Titanic”, og hun husker tilbage på tiden med stor glaede:

»Det var et supersjovt kapitel i mit liv. Jeg kom verden rundt og arbejdede med nogle fantastisk­e mennesker.«

I dag er hun ved at faerdiggør­e sin ph.d. i psykologi, som hun skal forsvare i løbet af foråret. I samarbejde med Lego-fonden undersøger Camilla Overbye Roos børns udvikling gennem leg. Selvom arbejdet som psykolog er et stykke vaek fra jobbet som skuespille­r, falder det hende helt naturligt.

Fra Hollywood til London

»I gymnasiet drømte jeg faktisk om at blive psykolog, og det har egentlig vaeret en meget naturlig progressio­n for mig. Som skuespille­r handler det jo også om at saette sig ind i andre menneskers tanker, handlinger og følelser, så nu er det bare at få teorien med.«

Efter en raekke år i Hollywood flyttede Camilla Overbye Roos til London i 2003, hvor hun gennem produktion­sselskabet Kraka Film lavede flere dokumentar­er – blandt dem et portraet af en gruppe transseksu­elle, der optraeder som cabaretpig­er i Los Angeles.

I 2009 vendte hun hjem til København, hvor hun bor med sin mand og tre børn.

I øjeblikket arbejder hun som psykolog på en raekke tv-shows, bl.a. Voice Junior, og hun udvikler på en serie om børneudvik­ling i samarbejde med produktion­sselskabet JJ Films.

Camilla Overbye Roos, skuespille­r, cand.psych., København

 ?? FOTO: KRISTIAN JUUL PEDERSEN/RITZAU SCANPIX ?? Camilla Overbye Roos har medvirket i flere danske film, og hun nåede også en mindre rolle i filmen "Titanic". I de senere år har hun arbejdet som psykolog, og til foråret forsvarer hun en ph.d. om børns udvikling gennem leg.
FOTO: KRISTIAN JUUL PEDERSEN/RITZAU SCANPIX Camilla Overbye Roos har medvirket i flere danske film, og hun nåede også en mindre rolle i filmen "Titanic". I de senere år har hun arbejdet som psykolog, og til foråret forsvarer hun en ph.d. om børns udvikling gennem leg.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark