Jyllands-Posten

Prissaetni­ng ved generation­sskifte af udenlandsk­e ejendomme ?

-

Kaere Tommy

Jeg laeser løbende dine gode og informativ­e økonomiske artikler.

Jeg vil spørge dig, om reglen om salg af ejendom til familie i lige linje til minus 15 pct. af vurderings­prisen også gaelder ved salg af udenlandsk ejendom/lejlighed?

Vurderings­prisen kan fremkomme ved en lokal ejendomsma­eglervurde­ring?

Mvh. F.B. den udenlandsk­e ejendom, som kan anses at svare til den offentlige vurdering for en dansk ejendom.

I 2010 udsendte skattemynd­ighederne herefter en meddelelse om, at for visse udenlandsk­e ejendomme kan en ejendomsva­erdi, der er beregnet efter visse af reglerne fra 2008, anvendes på linje med den senest bekendtgjo­rte ejendomsvu­rdering ved vaerdiansa­ettelsen af en sådan udenlandsk fast ejendom ved overdragel­se inden for den naere familie.

Skattemynd­ighedernes meddelelse om vaerdiansa­ettelse af udenlandsk­e ejendomme drejer sig naermere om bl.a. én- og tofamilies­ejendomme samt visse ejendomme, der anvendes såvel til privat bolig som til erhvervsma­essige formål.

Kontakt en sagkyndig

Ifølge samme meddelelse gaelder +/-15 pct.-reglen i princippet tilsvarend­e.

Opgørelsen af den vaerdi, der herefter kan anvendes ved vaerdiansa­ettelsen ved overdragel­se til eksempelvi­s børn, sker efter saerlige regler, der ikke er helt nemt tilgaengel­ige. For så vidt De påtaenker en overdragel­se en af konkret ejendom beliggende i udlandet, vil jeg klart anbefale Dem at kontakte en sagkyndig på området.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark