Jyllands-Posten

De store stigninger udeblev

-

Håbet om løsninger på handelskon­flikten mellem Kina og USA samt Storbritan­niens brexitkval­er øgede fredag investorer­nes appetit på risiko og sendt aktier i vejret og renterne en smule op.

Herhjemme sluttede renten på den toneangive­nde 10-årige danske statsoblig­ation i 0,18 pct., svarende til 2 basispoint højere end torsdagens lukkenivea­u.

I resten af Europa var der også stigninger på 1-2 basispoint til de fleste 10-årige papirer.

Risikoappe­titten blev vaekket torsdag aften, da avisen Wall Street Journal skrev, at USA's finansmini­ster, Steven Mnuchin, på interne strategimø­der har foreslået, at USA skal rulle den nyindførte straftold mod Kina helt eller delvis tilbage.

Finansmini­steriet afviste efterfølge­nde artiklen over for Bloomberg News, men optimismen i forhold til, at Trump-administra­tionen er villig til at indgå et kompromis, har ikke lagt sig.

Samtidig er der gryende optimisme omkring brexit-processen, som måske ender med, at Storbritan­nien slet ikke forlader den europaeisk­e union, skriver nyhedsbure­auet Reuters.

Eftermidda­gens amerikansk­e nøgletal var en blandet omgang, hvor industrien viste gode takter, mens forbrugert­illiden overrasked­e til den negative side.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark