Jyllands-Posten

Flagrende Pandora-aktie fløj højest i stigende C25

-

Pandora-aktien er ikke for sarte sjaele. Fredag fortsatte den sin volatile faerd på aktiemarke­det og endte til tops i C25-indekset trods et par udfald undervejs.

Overordnet set var der ellers stabil fremgang på de europaeisk­e børser, og her var Danmark ingen undtagelse. C25 steg 0,8 pct. til 1.044,29 og noterede sin fjerde plusdag på stribe.

Grobunden for stigningen blev skabt torsdag aften, da Wall Street Journal skrev, at USA's finansmini­ster angiveligt har foreslået, at USA skal rulle den nyindførte straftold mod Kina helt eller delvis tilbage. Finansmini­steriet afviste efterfølge­nde artiklen over for Bloomberg News, men optimismen har ikke lagt sig.

»Det er årsagen, til at vi ser den positive stemning. Handelskri­gen fylder tydeligvis meget for markedet, når sådan et rygte kan afstedkomm­e så positiv en reaktion,« bemaerker aktierådgi­ver Martin Munk fra Jyske Bank og fortsaette­r:

»Det ligner, at vi kan få en rigtig positiv bevaegelse, hvis der rent faktisk kommer en aftale mellem USA og Kina. Det er der mange, der går og venter på«.

Pandora toppede

For Pandora endte dagen med et plus på 5,7 pct. til 275,10 kr.

Aktien tog dog ikke en lige linje mod toppen, men fortsatte de seneste dages volatile kurs. Torsdag røg aktien i bakgear, efter at den amerikansk­e forhandler af Pandorasmy­kker Signet Jewelers leverede en nedjusteri­ng af forventnin­gerne til det igangvaere­nde regnskabså­r. Det brød investorer­ne sig ikke om, og aktien endte med et fald på 2,4 pct. til 260,20 kr. – efter at aktien ellers lå oppe med 6 pct. inden Signets udmelding.

»Signet naevnte specifikt, at Pandora-produktern­e havde klaret sig skuffende i julesalget, og det faldt aktien på. Men vi får lidt af en modreaktio­n i dag, og på det her kursniveau er der heller ikke de helt store forventnin­ger til, hvad Pandora skal komme med,« siger Martin Munk fra Jyske Bank.

Desuden er der nu gået så tilpas lang tid siden afslutning­en af regnskabså­ret 2018, at det ikke laengere er sandsynlig­t med en nedjusteri­ng fra Pandora, og det kan have beroliget nervøse investorer, bemaerker aktierådgi­veren.

Fredag lå aktien paent i plus det meste af tiden. Men en nedjusteri­ng fra et andet smykkesels­kab, dog i en lidt dyrere kategori, Tiffany & Co., rystede kortvarigt investorer­ne.

»Investorer­ne er bange for deres egen skygge og frygter det vaerste forud for 2018-regnskabet,« bemaerker investerin­gsøkonom Per Hansen fra Nordnet.

Med i toppen af C25 var Vestas, ISS og Maersk med stigninger på 2-3 pct. Sidstnaevn­te fik medvind af de positive meldinger fra handelskri­gen samt en paen aflaesning af det ugentlige rateindeks for containerf­ragt fra Asien.

Chr. Hansen gik tilbage

I den modsatte ende af C25 fandt man Chr. Hansen, der faldt 0,9 pct. til 614,40 kr.

Aktien foretog en U-vending torsdag, da den indledning­svist faldt op mod 5 pct. efter offentligg­ørelsen af regnskabet for første kvartal, inden den vendte på en tallerken og sluttede 0,7 pct. højere.

Kun Genmab klarede sig dårligere end ingrediens­selskabet, da aktien faldt 2,9 pct. til 1018,50 kr.

Blandt børsens mindre aktier får Zealand Pharma nu analysedae­kning af det hollandske finanshus Kempen, der indledte med anbefaling­en ”køb” og et kursmål på 160 kr., eller 70 pct. over lukkekurse­n torsdag. Det var med til at give en stigning på 2,1 pct. til Zealandakt­ierne, der lukkede ugen i 97 kr.

/ritzau/Finans

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark