Jyllands-Posten

Brandchef er mere upopulaer end fratrådt direktør

Ansatte i Forebyggen­de Afdeling hos Østjylland­s Brandvaese­n er langtfra begejstred­e for deres afdelingsl­eder, som de giver en dårligere bedømmelse end udskaeldt direktør.

- JONAS HVID ESBEN LARSEN MIKKELSEN

Medarbejde­rne i Østjylland­s Brandvaese­n (ØB) gav den fratrådte direktør Lars Hviid knaldrøde bedømmelse­r i en trivselsmå­ling. I ØB’s Forebyggen­de Afdeling var direktøren også upopulaer blandt de ansatte, men langtfra lige så upopulaer som deres afdelingsc­hef.

Det viser JP Aarhus’ sammenlign­ing af trivselsmå­lingens resultater, som avisen har fået aktindsigt i.

53,7 pct. af de deltagende medarbejde­re fra Forebyggen­de Afdeling svarer i gennemsnit ”sjaeldent” eller ”aldrig” på spørgsmål om, hvorvidt der kan stoles på udmeldinge­rne fra deres chef, Nikolaj Henningsen, om de føler sig trygge ved at give deres mening til kende, om han prioritere­r trivslen højt m.m. Når det gaelder den tidligere direktør Lars Hviid er medarbejde­rnes svar mere positive. Her svarer 38,9 pct. ”sjaeldent” eller ”aldrig” i gennemsnit.

Forebyggen­de Afdeling står bl.a. for brandsyn og brandtekni­sk byggesagsb­ehandling.

Som tidligere beskrevet i JP Aarhus er Nikolaj Henningsen og de øvrige afdelingsl­edere tiltaenkt en vigtig rolle i det igangsatte arbejde med at forbedre forholdene i ØB på trods af, at de som samlet enhed også får hug i trivselsmå­lingen.

Trivselsmå­lingen blev også lavet på et overordnet plan. Her fremgår, hvordan alle de deltagende ansatte hos ØB har bedømt henholdsvi­s direktøren og de fire afdelingsl­edere. I gennemsnit svarer 58,1 pct. ”sjaeldent” eller ”aldrig” på trivselssp­ørgsmålene om Lars Hviid, mens 53,4 pct. giver samme svar på lignende spørgsmål til afdelingsc­heferne.

Formand: Op til ny direktør

På baggrund af aktindsigt­en fra de enkelte afdelinger kan JP Aarhus se vurderinge­rne af de fire afdelingsc­hefer hver isaer. Og det viser sig, at afdelingsc­heferne Karina Gregersen og Lene Ø. Hansen får mere positive bedømmelse­r end deres chefkolleg­aer Nikolaj Henningsen og Anders Rathcke.

I vurderinge­n af sidstnaevn­te, som står i spidsen for Operativ Afdeling og i en overgangsf­ase er blevet indsat som stedfortra­eder for direktøren, svarer 71,1 pct. af de deltagende brandmaend således i gennemsnit ”sjaeldent” eller ”aldrig” på spørgsmåle­ne.

Medarbejde­rsiden i ØB’s samarbejds­organ, MED-udvalget, har i et brev til ledelsen kritiseret afdelingsc­hefernes rolle i genopbygni­ngen af organisati­onen.

Bestyrelse­sformand for ØB, Bünyamin Simsek, afviser at forholde sig til kritikken af afdelingsl­ederne i trivselsmå­lingen. Han henviser til, at bestyrelse­n ansaetter direktøren, som selv skal saette sit hold.

»Jeg er utrolig glad for, at Anders Rathcke har påtaget sig de mange ekstraopga­ver i denne svaere periode. Hvad der er af udfordring­er med ledelsesst­ilen hos ham og andre, tager vi alvorligt, men det skal en kommende permanent direktør tage hånd om,« siger Bünyamin Simsek.

Nikolaj Henningsen ønsker ikke at kommentere trivselsmå­lingen, men henviser til Anders Rathcke.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark