Jyllands-Posten

SÅDAN HAR VI GJORT

-

I 2018 blev en trivselsmå­ling gennemført, en såkaldt arbejdspla­dsvurderin­g, blandt medarbejde­rne hos Østjylland­s Brandvaese­n (ØB).

Resultater­ne af trivselsmå­lingen er afrapporte­ret i en samlet rapport, hvor svar fra alle medarbejde­re indgår. Derudover er resultatet også samlet afdelingsv­is for at give et mere detaljeret billede af trivslen.

Der er forskel i antal og indhold af spørgsmål i de forskellig­e grupper. Det skyldes både, at afdelinger­ne har et forskellig­t antal ledelsesla­g, men også forskellig tilknytnin­g til arbejdspla­dsen.

Deltagerne kunne ved hvert spørgsmål vaelge mellem fem svarmuligh­eder: ”altid”, ”ofte”, ”sommetider”, ”aldrig” eller ”sjaeldent”.

De to første muligheder er i målingen markeret med grønne nuancer, mens de to sidste er orange og røde kategorier.

For at kunne sammenlign­e de fire afdelingsc­hefer og den fratrådte direktør Lars Hviid har JP Aarhus set på andelen af de negative ”aldrig”- og ”sjaeldent”-svar på de spørgsmål, hvor der er blevet spurgt ind til de pågaeldend­e lederes håndtering af trivslen i deres respektive afdelinger.

F.eks. er et af spørgsmåle­ne, om man kan stole på udmeldinge­rne fra lederen. Og har 40 pct. af de deltagende svaret ”aldrig” og 20 pct. ”sjaeldent”, opnår lederen en samlet andel på 60 pct., der svarer ”aldrig” eller ”sjaeldent”. Det samme er gjort ved de øvrige seks-syv spørgsmål, hvorefter der er blevet taget et gennemsnit på hver enkelt leders ”aldrig”- og ”sjaeldent”-svar.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark