Jyllands-Posten

AGF’s nye angriber: Hvis Sarpsborg kan nå Europa League, så kan AGF også

AGF’s nye angriber, Patrick Mortensen, har allerede fundet et forbedring­spunkt på holdet og drømt store drømme, inden han har spillet første traeningsk­amp med sit nye hold.

- HENRIK PHILIP HARE

Patrick Mortensen ved godt, at han ikke er den første nye spiller de seneste par årtier til hverken at synes eller sige det. Men han mener det nu stadig, når han siger, at der er potentiale til meget mere i AGF.

Det var en af grundene til, at han skrev under med klubben, og han har ikke aendret holdning efter sin første uge på traeningsa­nlaegget på Fredensvan­g.

»Jeg følte en stor glaede, da jeg endelig fik skrevet under. Det tiltaler mig helt vildt at traede ind til den udfordring, der ligger her i AGF,« siger angriberen, som er kommet til Aarhus fra norske Sarpsborg.

»Det er en stor udfordring, men hvis man først får det til …« starter han, inden han afbryder sig selv midt i saetningen – ikke for at bide sig i tungen, men for at saette trumf på ambitionsn­iveauet:

»Jeg har en eller anden dejlig fantasi om, at hvis man kan få lille Sarpsborg til at spille i Europa League, så kan man også få AGF til det. Det tror jeg har noget med mentalitet at gøre, og det er noget, vi skal arbejde med, og den udfordring synes jeg er virkelig spaendende. Der var også andre klubber inde i billedet, men jeg fik et klart billede af, at det er lige det her, jeg vil. For hvis vi kan opnå noget stort sammen som hold, så tror jeg ikke, der er noget federe sted at vaere end her i Aarhus.«

Mortensen i pres

Patrick Mortensen leverer alle sine svar klart og tydeligt – selv da han egentlig misser første spørgsmål, fordi alle i naer omkreds vil hilse på giraffen, da dagens traening er slut. Men den 29-årige har da også vaeret vidt nok omkring til at have noget at snakke om. For selvom en ungdomskar­riere i Brøndby og karriere i Lyngby og Sarpsborg ikke er minder fra fodboldens øverste hylder, har han de seneste saesoner bevist sig selv i Norge.

32 mål er det blevet til i Eliteserie­n og 7 i Europa League, som han altså ikke føler sig faerdig med endnu.

Målene er skaffet på lidt anden vis, end hvis man for eksempel ser på landsmande­n Nicklas Bendtner, der også gør sig i norsk fodbold. For hvor Bendtner udmaerker sig ved at holde sig i nogenlunde naerhed af kridtstreg­erne rundt om målet, har Mortensen ikke noget imod at se sig lidt omkring på banen.

»Jeg vil vaere en del af det defensive spil og prøve at levere det første gode pres på banen og hjaelpe mine holdkammer­ater på den måde,« siger Patrick Mortensen, som allerede har en idé om, at der kunne vaere brug for ham på det punkt.

Forventnin­gspres

»Jeg håber isaer at komme ind og hjaelpe med noget presspil. Da vi spillede traeningsk­amp mod OB, kunne jeg se, at der var noget at gøre i forhold til at stå kompakt og gøre tingene samtidig. Det blev meget mand mod mand-aktioner hele tiden, og det hang ikke rigtigt sammen. Men det var som sagt også første traeningsk­amp, og jeg ved, at David Nielsen og Ruben Selles laegger vaegt på, at presspille­t skal blive bedre,« siger Patrick Mortensen, der så første traeningsk­amp fra sidelinjen, fordi han på det tidspunkt kun havde traenet med én dag. Lørdag kan han dog nok forvente at vaere taettere på spilletid, når AGF møder FC Nordsjaell­and i en ny traeningsk­amp. Som nyindkøbt angriber på et hold med scoringspr­oblemer kommer der til at vaere fokus på ham fra start.

Det tror han dog ikke kommer til at vaere nogen hindring for ham.

»Det har jeg det helt fint med. Du snakker om pres, men jeg synes, det er et privilegiu­m at få lov at spille for en klub af AGF’s størrelse. Og at der så er et pres, vidner om, at jeg har gjort noget rigtigt i min karriere hidtil. Selvfølgel­ig er det her en meget større klub, end hvor jeg kommer fra, men jeg føler egentlig, at de største forventnin­ger kommer fra mig selv for at levere,« siger Patrick Mortensen.

Du snakker om pres, men jeg synes, det er et privilegiu­m at få lov at spille for en klub af AGF’s størrelse. Patrick Mortensen, ny angriber i AGF

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark