Jyllands-Posten

»Det er den første koncert nogensinde, som ikke har kedet mig«

Peter Sommer imponerede med staerke sange, et sammenspil­let band og en yderst velvalgt gaest.

- KASPER SCHÜTT-JENSEN

Peter Sommer & Tiggerne + special guest Søren Huss MUSIKHUSET AARHUS Onsdag Der var aldrig nogen tvivl, da denne anmelder kort før jul gav sit bud på det forgangne års bedste internatio­nale og danske plader.

Førsteplad­sen på sidstnaevn­te liste gik til Peter Sommer, som med sit femte soloalbum “Elskede at drømme – drømmer om at elske” overgik tidligere mestervaer­ker som “Til rotterne, til kragerne, til hundene” (2008) og “Alt forladt” (2013).

Med sidste års kraftanstr­engelse af et album understreg­ede Peter Sommer, at han fungerer som tidens bedste sangskrive­r, og flere af disse sange fungerede som sofistiker­ede højdepunkt­er i Musikhuset Aarhus onsdag aften:

»Jeg venter gerne på toget i regnen, i tanken og i troen på, at kaerlighed­en ikk’ vasker gulv med mig …«

Men Peter Sommer begyndte et andet sted. Med et 10 år gammelt ordspil, som er svaert at få for meget af:

»Han har så meget at sige, som ikke kan komme på tale, at de må skaere i hans krop for at se, hvad han har på hjerte …«

Altså, hvis man er blot en smule melankolsk anlagt, er hans tekster svaere ikke at holde af.

Peter Sommer åbnede sidste år en velbesøgt landsturné i Kolding, hvor de nye sange ganske vist kom ud over scenekante­n, men ikke alt var på plads endnu.

I sommer virkede Roskilde Festivals Orange Scene meget stor til troubadure­ns ordlege, og de forholdsvi­st intime rammer i Musikhuset Aarhus virkede på alle måder optimale.

Det stod klart fra begyndelse­n, hvor nummeret “Tigger” fra debutalbum­met “På den anden side” (2004) blev serveret med ny energi i form af bandets evne til at veksle mellem akustisk spil og elektriske udladninge­r. Det var uhyre effektfuld­t.

Bandet Tiggerne er opkaldt efter føromtalte nummer, som igen er opkaldt efter en mand, der spillede for mønter foran Kvickly i Skanderbor­g, hvor Peter Sommer voksede op.

Han havde meget begraensed­e evner på guitaren, og havde vist ikke mere end en halv Kim Larsen-sang i sig, sagde Peter Sommer og afslørede, at den humoristis­ke sans ikke begraenser sig til sangskrivn­ingen.

Det er sangene og ikke selve sangstemme­n, der gør Peter Sommer til noget specielt, og man kan jo altid tilkalde assistance. Saybiasang­eren Søren Huss – introducer­et af Peter Sommer som »det bedste, der er kommet ud af Fyn siden Richard Møller Nielsen og fynsk rygeost« – bidrog med staerk sangstemme, trompetspi­l, en flok flotte, dansksprog­ede sange og sikrede konstant variation.

Ellers som anmelderen­s utålmodigt anlagte hustru bemaerkede på vej ud af salen:

»Det er den første koncert nogensinde, som ikke har kedet mig.«

ROCK

 ?? FOTO: HELLE ARENSBAK ?? Peter Sommer og Søren Huss behandlede hinandens sange under en vellykket koncert i Aarhus.
FOTO: HELLE ARENSBAK Peter Sommer og Søren Huss behandlede hinandens sange under en vellykket koncert i Aarhus.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark