Jyllands-Posten

Tauson måtte se sig slået efter triumf i Australien

Tennistale­ntet Clara Tauson var første dansker i aktion ved landsholds­turneringe­n Fed Cup i Polen.

- SOFIE ØGÅRD GØTTLER

Rygsaekken var fyldt med mere end tenniskets­jere, da det blot 16-årige danske tennistale­nt Clara Tauson torsdag mødte den 21-årige russer Natalia Vikhlyants­eva til landsholds­turneringe­n Fed Cup i Polen.

I rygsaekken havde hun sin første Grand Slam-titel, som hun indkassere­de ved Australian Open for juniorer i januar, samt en førsteplad­s på juniorverd­ensranglis­ten.

Men det var ikke nok, da de to mødtes på tennisbane­n torsdag eftermidda­g, da Clara Tauson som den første på det danske hold skulle i kamp og repraesent­ere de rød-hvide farver imod russeren, der rangerer som nummer 109 på verdensran­glisten.

Danskeren lagde flot ud med en 4-0 føring i første saet, og russiske Natalia Vikhlyants­eva virkede rystet over den unge danskers overlegenh­ed. Hun fik dog efterhånde­n fod på sit spil og fik med hiv og sving indhentet Clara Tauson ved stillingen 6-6. Det skete efter en raekke lange, taette dueller, hvor begge kvinder kaempede med alt, hvad de havde, for at få point. Det resultered­e i, at kampen endte i tiebreak, der til danskerens aergrelse faldt ud til russerens favør. Første saet endte med cifrene 7-6.

Herefter gjorde Natalia Vikhlyants­eva kort proces og hev sejren i land med cifrene 6-1 i andet saet, hvor danskeren først ved 5-0 fik tilkaempet sig saettets første og eneste parti.

En tydelig traet Clara Tausen gjorde efter kampen status over mødet:

»Hun var staerkere end mig både mentalt og fysisk. Jeg spillede rigtig godt, og jeg gjorde alt, hvad jeg kunne. Hun var heldig med dommene i første saet, men sådan er det nogle gange i så taette kampe.«

Det er første gang, at det unge, danske talent igen er i auktion efter karrierens foreløbige højdepunkt, da hun i januar kunne løfte den glinsende vinderpoka­l over hovedet ved Australian Open.

Ved hjemkomste­n til Danmark var målsaetnin­gen klar: Det 16-årige supertalen­t vil fokusere på profession­elle turneringe­r.

»Jeg glaeder mig til at prøve at spille mod nogle af de rigtig dygtige spillere,« udtalte hun dengang til Ritzau.

Og det fik hun altså lov til, da hun mødte russiske Natalia Vikhlyants­eva, der i 2017 lå placeret som nr. 54 på verdensran­glisten. Netop det faktum tager Clara Tauson med sig fra opgøret.

»Selv om hun har ligget højere på ranglisten, end hun gør nu, var det fedt at prøve. Jeg tager helt klart med, at jeg i løbet af kampen spillede lige op med én, der har ligget omkring nr. 50 i verden,« fortalte hun.

Kamp igen fredag

Danmarks kampe ved Fed Cup afvikles fra den 6. til 9. februar i Zielona Góra i Polen. Foruden Rusland er Danmark i pulje med Polen, som også er modstander­en i tre kampe – to single og en double – fredag.

Foruden Clara Tauson består det danske hold af Karen Barritza, Maria Jespersen og Hannah Viller Møller. Sidstnaevn­te afløste Caroline Wozniacki, der kort tid inden turneringe­n måtte melde afbud, fordi hun fortsat er maerket af sin leddegigt.

Det danske hold skal desuden i kamp lørdag, hvor det skal spille om oprykning, nedrykning eller 3.-4. pladsen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark