Jyllands-Posten

Kevin Magnussen afslørede den nye bil: »Den ser vred ud«

Haas’ nye bil har fået farver efter titelspons­oren Rich Energy.

- THOMAS LUND HANSEN

Man skal muligvis vaere lidt af en Formel 1-nørd for at interesser­e sig for, hvordan bilerne ser ud til den kommende saeson, men Formel 1holdene gør altid en stor dyd ud af at gøre afsløringe­rne til lidt af en event, og Kevin Magnussens Team Haas er ikke anderledes.

Haas havde torsdag lejet sig ind hos Royal Automobile Club i London – hvor man ikke kan komme ind, hvis man er iført jeans – og Romain Grosjean og Kevin Magnussen fik fornøjelse­n af at traekke et klaede vaek fra Haas’ 2019-racer, der har fået navnet VF-19.

»Den ser vred ud,« var Kevin Magnussens første indskydels­e, da han blev bedt om at komme med en kommentar om bilens nye udseende.

Sort og gyldent

Den sorte grundfarve og de gyldne strejf laegger sig op ad den nye titelspons­or, Rich Energy, hvis energidrik kommer i dåser i netop de farver.

Kevin Magnussen ser frem til at kunne teste bilen for første gang i Barcelona den 18. februar.

»Det er altid spaendende at få lov til at køre bilen første gang og få en tidlig idé om, hvorvidt vi har en hurtig bil,« sagde Kevin Magnussen.

»Selv om 2018 blev vores bedste saeson til dato, så vi også et par gange, at vi stadig har mulighed for at forbedre os på nogle områder. Vi gik tidligt i gang med at gøre VF-19 bedre, og naeste skridt er Spanien, hvor vi skal bruge vores tid klogt for at forberede os til saesonstar­ten i Australien,« lyder det fra teamchef Günther Steiner i en pressemedd­elelse.

Op til 2019-saesonen er der indført diverse krav til bilen. Blandt andet er forvingen blevet 20 cm bredere og 2 cm højere. Den aerodynami­ske aendring skal gøre det muligt for kørerne at komme taettere på den forankøren­de bil. Af samme årsag er bagvingen blevet 2 cm højere og 1 cm bredere, og det skal generere mindre ”beskidt luft”, som saenker farten for dem, der kommer bagved.

Ved samme lejlighed har Jack&Jones annonceret, at firmaet fortsaette­r som sponsor for Haas. Anders Holch Povlsen, der ejer Bestseller og dermed Jack&Jones, har vaeret maecen for Kevin Magnussen gennem store dele af danskerens karriere som racerkører.

 ?? FOTO: HAAS F1 TEAM ?? I denne saeson hedder Haas-bilen VF-19. En racer i sort og gyldent, hvilket matcher farverne på titelspons­orens produkt.
FOTO: HAAS F1 TEAM I denne saeson hedder Haas-bilen VF-19. En racer i sort og gyldent, hvilket matcher farverne på titelspons­orens produkt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark