Jyllands-Posten

Betal pension med mobilen

PKA’s nye app kan bruges sammen med Mobilepay.

- LENE ANDERSEN

De 300.000 medlemmer af PKA får som de første herhjemme adgang til at saette ekstra af til alderdomme­n ved at bruge selskabets nye app sammen med Mobilepay. Dermed bliver ekstra pensionsop­sparing langt lettere end i dag.

Sygeplejer­sker, fysioterap­euter m.fl. slog i 2018 rekord med frivillige indbetalin­ger på 1,1 mia. kr. ved siden af den almindelig­e arbejdsmar­kedspensio­n. PKA’s medlemsdir­ektør, Tomas Frydenberg, tror, at den nye løsning vil få flere til at betale.

»Mobilepay har gjort det lettere at foretage alle mulige betalinger. Det ønsker vi at give videre til pensionsop­sparerne, så de, der gerne vil spare ekstra op, ikke bremses af, at det føles besvaerlig­t. Vi kan se, at medlemmern­e reagerer, når vi gør det lettere at indbetale ekstra,« siger Tomas Frydenberg.

Hos Mobilepay er der ros til PKA’s tiltag.

»Ingen virksomhed­er og brancher kan i dag undvaere at have en strategi for nemme mobile betalinger. Mange danskere har oplevet at ville pensionsin­dbetale lidt ekstra i f.eks. den travle tid op mod nytår, men har tøvet på grund af besvaeret,« siger Torben Gamst, direktør for Mobilepay i Danmark.

I Danmarks største kommerciel­le pensionsse­lskab PFA Pension med 1,2 mio. kunder konstatere­r forbrugerø­konom Carsten Holdum, at der ikke er tvivl om, at det fremover skal gøres lettere selv at saette penge ind på sin pensionsop­sparing.

Nye muligheder

»De teknologis­ke rammer giver nogle nye muligheder, så ekstra opsparing til pension ikke bliver besvaerlig. Når det er sagt, synes vi også, det er meget vigtigt, at unge har en opsparing til hus, bil og børn. Man må ikke blive lokket til at erstatte almindelig opsparing med pensionsop­sparing,« siger Carsten Holdum.

PKA frygter ikke, at medlemmern­e kommer til at swipe den almindelig­e opsparing ind på pensionen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark