Jyllands-Posten

At farten nok må ned i 2019

-

ne. Ifølge Jens Lund, finansdire­ktør i DSV, er selskabets forventnin­ger en afspejling af den store usikkerhed i verdensøko­nomien.

»Med den situation, vi er i rent politisk, så tror jeg, man kan finde scenarier, hvor den ene ende af intervalle­t, og scenarier, hvor den anden ende kommer i spil. Det synes vi, at vi godt kan leve med. Nogle mener, at vi skal kunne ophaeve tyngdelove­n. Det kan vi ikke,« siger Jens Lund.

Transportk­oncernen har heller ikke vaeret helt så dygtig til at omsaette den stigende omsaetning til kroner på driften, som analytiker­ne havde forventet.

Priserne under pres

Det skyldes blandt andet prispres som følge af et besvaerlig­t marked med handelskri­g og brexit, men også udgifter til renovering af en ejendom og nogle kunder, som selskabet har måttet hensaette penge til.

»Hvis der er mindre vaekst, så er der jo et pres ude i markedet. Det tror jeg, du kommer til at se både hos os og vores kollegaer. Vi kan også se, at der er et pres på lønninger,«forklarer finansdire­ktøren.

Jens Lund er dog ikke selv skuffet over den 12 pct. fremgang på driften, som DSV landede i 2018.

»Det er ikke sådan, vi render rundt og er kede af det. I nogle markeder, som taber fart, synes vi faktisk, det er rigtig fint.«

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark