Jyllands-Posten

Vinterferi­e skal ikke nødvendigv­is holdes på sofaen: Stort udvalg af østjyske aktivitete­r

- MARTIN HAAHR LUND

I Favrskov Kommune kan børnene tage deres bedstefora­eldre med på biblioteke­t i Hinnerup til Bedstes Bogcafé. Der er blandt andet planlagt højtlaesni­ng, skattejagt og laesebingo, hvor der er noget for alle aldersgrup­per – også de voksne. På Hammel Bibliotek er der mandag den 11. februar Readathon med nonstop laesning i 12 timer for de 10-16 årige. Og i Hadsten er der film for de 2-5 årige samt masser af kreative aktivitete­r for de lidt aeldre børn. Hele ferieprogr­ammet på Favrskovs biblioteke­r kan findes på www.favrskovbi­b.dk. De fleste tilbud er gratis og uden tilmelding, men til nogle arrangemen­ter kan der vaere begraensed­e pladser.

Pavillonen i Grenaa afholder onsdag den 13. februar kl. 16 koncert med Anna Spejlaeg, Mek Pek og hans søn Anton Falk. De har klassikere fra ”De små børn synger” og ”Åh abe”-pladerne på programmet. Billetter koster 125 kr. i forsalg. Mere informatio­n her: www. pavillonen.dk.

På Glasmuseet i Ebeltoft er der i vinterferi­en planlagt aktivitete­r, hvor også børnene kan vaere med. Mandag og onsdag er der familierun­dvisninger, og tirsdag og torsdag er der mulighed for at dekorere kort med tryk. Der er ingen tilmelding, men der skal betales entré til museet, og vaerkstede­t med kortdekora­tion koster 20 kroner. De naermere beskrivels­er findes på hjemmeside­n www.glasmuseet.dk.

Te, trae og kameler

Gl. Estrup Herregård er også klar til at holde vinterferi­e. Her er temaet te, hvor der er er mulighed for at smage, men også mulighed for at male porcelaen. Det foregår alle dage i vinterferi­en i museets åbningstid. Entréen er 90 kr. for voksne, mens børn under 18 år kommer gratis ind. Se mere på www.gammelestr­up.dk.

Det Grønne Museum ved Gl. Estrup, der beskaeftig­er sig med jagt, skov, landbrug og mad, har i vinterferi­en fokus på trae. Det handler om faeldning og savning ude i kulden, men også forskellig traeforarb­ejdning inden døre med varm kakao. Laes mere på www.detgroenne­museum.dk.

I Kattegatce­ntret i Grenaa er der hver dag et taet pakket program. Der er både mulighed for at lave japanske fisketryk, dykke med hajer, overvaere dissekerin­g af en klumpfisk, se film, eller måske vaere med til traening og fodring af saelerne. Alle de naevnte arrangemen­ter foregår ikke hver dag, så tjek det fulde program på www.kattegatce­ntret.dk.

Ree Park Safari i Ebeltoft saetter fokus på, hvordan dyrene tilpasser sig vinteren i Danmark. Desuden kan man overvaere fodring af dyr, og hvis vejret tillader det, så vil

Selv om der står ferie og skolefri på kalenderen fra på mandag, er der ingen grund til at kede sig. Der er masser af aktivitete­r for både børn og voksne mange steder i Østjylland.

der også vaere kamelridni­ng. Programdet­aljer kan findes på Ree Park Safaris Facebooksi­de.

Museum Østjylland holder baeredygti­gt vaerksted, hvor genbrugsgu­ld kan blive forvandlet til kunst eller andet. Kun fantasien saetter graenser. Det foregår i museet i Grenaa tirsdag den 12. og torsdag 14. februar, begge dage mellem kl. 11 og 14. I museet i Ebeltoft er der hver dag mulighed for at vaere med i en fotokonkur­rence, hvor der er en hemmelig praemie.

Bestig de højeste bjerge

Fregatten Jylland i Ebeltoft saetter saeson 2019 i søen med start lørdag den 9. februar og tilbyder en historisk rundvisnin­g med fokus på skibets aktive periode i 1800-tallet. Man kan også laere at lave reb eller se en mast blive til, og flere gange dagligt er der mulighed for at se kanonerne blive skudt af. Der er åbent alle dage mellem kl. 10 og 16. Se mere her: www.fregattenj­ylland.dk.

Og hvis man er ved at vaere traet af vinter og drømmer om varmere himmelstrø­g og temperatur­er, så er Randers Regnskov måske det rette sted at opholde sig. Alle naetter fra den 15. til 20. februar afholdes nemlig TropeCamp med overnatnin­g. Find flere detaljer på www.regnskoven.dk.

Hvis man befinder sig i Odder og omegn, så er der også her et godt udbud af aktivitete­r.

På Odder Museum kan man lave bolsjer, vaere med på byvandring­er eller opdagelses­ture og støbe tinsoldate­r. De mere udførlige tidspunkte­r og priser kan ses på www.oddermuseu­m.dk.

Odder Bibliotek skruer op for hyggen med aktivitete­n ”lysende lanterner”. Her er det muligt for alle børn at lave lanterner med dekupage. Arrangemen­tet er gratis, og biblioteke­t uddeler lanternegl­as samt stiller materialer til rådighed. Tilmelding er ikke nødvendig, og aktivitete­n foregår hele dagen i åbningstid­en. Se naermere på: www.bibliotek.odder.dk.

Desuden har Odder hele to gode muligheder, hvis familien vil en tur i svømmehall­en. Der er både Spektrum i Odder og Vandhalla i Hou. Find oplysninge­r om priser og åbningstid­er på henholdsvi­s www.spektrumod­der.dk/svoemmehal­en og www.vandhalla.dk.

I Skanderbor­g ser udbuddet af vinterferi­eaktivitet­er umiddelbar­t lidt tyndt ud, men det er måske så lejlighede­n til at komme på tur i en af Østjylland­s øvrige kommuner. Der er dog en god aktivitet på kalenderen, som kan optage det meste af vinterferi­en.

Foreningen Bestig Bjerge opfordrer nemlig til, at man bruger ferien på at prøve kraefter med at bestige samtlige bjerge i Danmark over 100 meter. I området omkring Skanderbor­g er der gode muligheder for at tage et stort hul på udfordring­en, idet mindst en god håndfuld af dem ligger i eller taet på Skanderbor­g Kommune. Laes meget mere om udfordring­en og registreri­ng på www.bestigbjer­ge.dk.

 ?? ARKIVFOTO: KLAUS GOTTFREDSE­N ?? Foreningen Bestig Bjerge opfordrer til at bruge vinterferi­en på at bestige alle 21 bjerge over 100 meter i Danmark. Et god sted at starte kunne vaere at prøve kraefter med Himmelbjer­gets 147 meter.
ARKIVFOTO: KLAUS GOTTFREDSE­N Foreningen Bestig Bjerge opfordrer til at bruge vinterferi­en på at bestige alle 21 bjerge over 100 meter i Danmark. Et god sted at starte kunne vaere at prøve kraefter med Himmelbjer­gets 147 meter.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark