Jyllands-Posten

Landbofore­ning har stiftet navn

-

Østjylland: Dansk Landbrug Midt-Østjylland har skiftet navn til Landbrug & Fødevarer Østjylland. Med navneskift­et følger ønsket om større synlighed og øget politisk samarbejde blandt de fem Østjyske landbofore­ninger - Djursland Landbofore­ning, Landbofore­ningen Kronjyllan­d, Landbofore­ningen Odder – Skanderbor­g, Samsø Landbofore­ning og Østjysk Landbofore­ning.

»Når vi står sammen, har vi mulighed for at samle alle vores kompetence­r et sted og spare på ressourcer­ne. På denne måde står vi langt staerkere overfor myndighede­rne,« lyder det fra Jens Gammelgaar­d, som både er formand for Landbrug & Fødevarer Østjylland og Landbofore­ningen Odder-Skanderbor­g.

Landbofore­ningerne understreg­er, at der ikke er tale om, at det lokale politiske arbejde i de fem foreninger stopper.

»Det er vigtigt for os alle, at vi fortsat er synlige i vores lokalområd­e. Det gaelder både overfor vores medlemmer men også myndighede­rne,« forklarer Jens Gammelgaar­d i en pressemedd­elelse, der også fortaeller, at sekretaria­tet flytter til Følle.

Faellesfor­eningens ny sekretaria­tschef hedder Rikke Skyum, chef for Land, miljø & erhverv, Djursland Landbofore­ning. Hun fortsaette­r med at varetage alle sine opgaver i landbofore­ningen, og overtager pladsen efter Helge Kjaer Sørensen, som selv har ønsket at få faerre timer og dermed stoppe arbejdet i bestyrelse­n.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark