Jyllands-Posten

Populaer Passat får en stribe forbedring­er

Sikkerheds- og infotainme­nt fylder meget i midtvejsfa­celift af Volkswagen Passat.

-

Masser af ny teknologi og opgradered­e motorer. Det er omdrejning­spunktet, når Volkswagen viser en opfrisket version af firma-bestseller­en Passat på det kommende motorshow i Genève.

Selv om den nye front med dybere lygter og bagenden, hvor Passat-navnet står med stor skrift som bl.a. på T-Roc, falder i øjnene, er det under stålplader­ne, du finder de store revolution­er.

Således byder Passaten som den første VW på de hidtil mest avancerede hjaelpefun­ktioner hos maerket, det sker med den nye Travel Assist, der gør Passaten i stand til at køre delvist automatise­ret ved hastighede­r fra 0 til 210 km/t.

Avancerede forlygter

På lysfronten kan man nu opgradere med de nye IQ Light LED matrix-forlygter, der findes i Touareg og giver mere sikkerhed ved kørsel i mørke.

De, der vaelger et digitalt cockpit, får hurtigere og mere klar grafik, og på infotainme­ntsiden vil Passat nu konstant vaere online, hvilket bl.a. skulle give bedre navigation, der også kommer med bedre stemmestyr­ing. Mens det også bliver muligt at tilslutte og oplade Apple-telefoner til CarPlay trådløst og bruge visse smartphone­s som bilnøgle.

Laengere raekkevidd­e

VW har også forbedret plug-in hybriden Passat GTE, der har en 1,4 liters benzinmoto­r på 218 hk og kan lades op i stikkontak­ten. Den har fået laengere raekkevidd­e og kan køre ca. 55 km på ren el ifølge WLTP-normen, svarende til omkring 70 km efter den gamle NEDC-norm. Passat GTE lever allerede nu op til kravene i Euro 6d-emissionss­tandarden, der gaelder for nye biler fra

2021.

På dieselfron­ten lanceres en opgraderet 2,0 TDI Evo-motor, der leverer 150 hk og udleder 10 gram CO2 per km mindre end forgaenger­en. VW har dog ikke endnu oplyst braendstof­forbruget.

Den nye motor er spydspidse­n for en ny generation af dieselmoto­rer. Motorprogr­ammet omfatter også tre TSI-benzinmoto­rer med 150 hk, 190 hk og 272 hk samt tre andre TDI-dieselmoto­rer på 120 hk, 190 hk og 240 hk. Alle lever op til 6d-temp-kravene.

Den nye Passat lander herhjemme til september. Danske priser, beskatning­svaerdier eller udstyr kendes endnu ikke.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark