Jyllands-Posten

DM I BADMINTON

- Viby Badminton Klub: HENRIK PHILIP HARE

»Vi har før haft danske mestre, men det er første gang, Højbjerg har en dobbelt dansk mester. I vores kub har vi altid vidst, at han var dygtig, men at han lige skulle slå igennem på denne her måde var måske den største overraskel­se.«

Michael Locht tror, at man også naeste år – som bliver sidste år med DM i Aarhus – får Højbjerg-spillerne at se helt fremme.

»Vi har de samme spillere i stald til naeste år med Bøje, Bay-Smidt og Skaarup. Så alle

Stillede til start med tre spillere. Bedste resultat blev en kvartfinal­eplads til Rasmus Tophøj i herredoubl­e.

Stillede til start med 10 spillere. Bedste resultat blev Anders Antonsen, som for tredje gang i traek vandt mesterskab­et i herresingl­e. Derudover var et par kvartfinal­er bedste praestatio­ner.

Stillede til start med 15 spillere. Bedste resultat stod Mathias Bay-Smidt for. Han vandt i herredoubl­e og mixed double med medspiller­e fra andre klubber. Derudover fik Alexandra

Bøje sølv i damedouble, og Anders Skaarup Rasmussen nåede sammen med den 16årige Mads Vestergaar­d en semifinale i herredoubl­e. dem, der har praeget mesterskab­et i år, er med naeste år, og vi tror, de kommer til at praege fremtiden. Så forudsaetn­ingerne for at praestere naeste år er til stede,« siger Højbjerg Badminton Klubs formand. Man er lovligt undskyldt, hvis man var begyndt at tro, at DM i badminton altid holdes i Aarhus, for med det seneste mesterskab var det fjerde gang i traek, at det foregik i Danmarks naeststørs­te by. Det bliver endda til et femte DM i streg i 2020, men så går den heller ikke laengere. For da DM lørdag blev afsluttet i Ceres Park Arena, annoncered­e Badminton Danmark, at man fra 2021 skal mod vest til Esbjerg for at følge mesterskab­et.

»Aarhus Kommune, de lokale samarbejds­klubber og frivillige har gjort et faenomenal­t stykke arbejde med afviklinge­n af FZ Forza/RSL DM i Aarhus, som har vaeret vaert for mesterskab­erne siden 2016. Naeste år har Aarhus aeren for sidste gang i denne omgang, inden vi må takke af for fem gode mesterskab­er i Østjylland og levere faklen videre til Esbjerg,« lyder den officielle udtalelse fra forbundets direktør, Bo Jensen.

Esbjerg er blevet tildelt vaertsskab­et fra 2021 til og med 2023. DM i Aarhus har alle år vaeret afviklet i taet samarbejde mellem Badminton Danmark og de tre lokale klubber Viby Badminton Klub, AB og Højbjerg Badminton Klub.

Formand for Højbjerg Badminton Klub, Michael Locht, havde gerne fortsat i flere år med danske mesterskab­er i Aarhus, men efter så mange år på et sted, undrer det ham ikke, at turneringe­n skal flyttes.

»Havde vi kunnet fortsaette, tror jeg også gerne, vi ville. Men jeg har også fuld forståelse for, at DM skal rundt i hele Danmark og forskellig­e landsdele, så det er helt fint,« siger Michael Locht.

Det sidste Aarhus-DM for denne gang falder som saedvanlig­t i starten af året. I 2020 bliver det dog langtfra det største badmintona­rrangement i byen. Senere samme år indfinder den samlede verdenseli­te sig i Aarhus, når byen er vaert for både Thomas og Uber Cup, verdensmes­terskabern­e for hold.

»Det er kun for en enkelt gang, men det er også en spaendende udfordring,« lyder det fra Michael Locht.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark