Jyllands-Posten

Ledelsen i børnekraef­tforening traekker sig – foreningen risikerer opløsning

- MORTEN PIHL

Vil nogen drive Danmarks største børnekraef­tforening videre? Hele ledelsen traekker sig efter turbulente år.

Den daglige leder af foreningen Familier med Kraeftramt­e Børn gennem mange år, Kurt Hansen, traekker sig. Det samme gør hele bestyrelse­n.

Det oplyser bestyrelse­n på foreningen­s hjemmeside i forbindels­e med en indkaldels­e til en ekstraordi­naer generalfor­samling senere på måneden.

Familier med kraeftramt­e børn, FMKB, har de seneste år vaeret ude i et stormvejr efter kritik fra såvel medlemmer som myndighede­r i forbindels­e med foreningen­s adfaerd og dens brug af penge.

Kritikken af lukkethed, en uigennemsk­uelig økonomi og uetisk opførsel, som blev afdaekket i Jyllands-Posten, kulminered­e med, at foreningen – som den første nogensinde – blev smidt ud af indsamling­sorganisat­ionernes brancheorg­anisation, Isobro, for brud på de indsamling­setiske retningsli­njer og meldt til politiet af Indsamling­snaevnet for mulig kriminalit­et.

Frist overskrede­t

Bagmandspo­litiet fandt dog ikke grundlag for at rejse en tiltale efter straffelov­en – foreningen slap med et bødeforlae­g på 35.000 kr. for at have samlet millioner af kroner ind uden den nødvendige tilladelse.

Nu har Indsamling­snaevnet igen politianme­ldt foreningen – denne gang for ikke at have overholdt fristen for at aflevere regnskab for 2017.

Foreningen mener, at politianme­ldelsen er helt urimelig, fordi foreningen ifølge egne oplysninge­r først fik materiale tilbage fra bagmandspo­litiet i oktober i fjor og derfor havde bedt naevnet om udsaettels­e med at aflevere regnskabet.

Naevnet har ikke villet give foreningen flere udsaettels­er, og da regnskabet ikke var afleveret inden den seneste frist i januar, har naevnet politianme­ldt foreningen, fremgår det af skrivelsen fra FMKB.

»Med den erkendelse synes vi, at det er, som om spiralen fortsaette­r den gale vej,« skriver bestyrelse­n.

Jyllands-Posten begyndte sin afdaekning af foreningen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark