Jyllands-Posten

SAGEN KORT

-

Familier med kraeftramt­e børn, FMKB, er Danmarks største børnekraef­tforening og havde i seneste offentligg­jorte regnskab fra 2016 indtaegter på 53,6 mio. kr. – af disse blev knap 13 mio. kr. brugt til ”sociale, faglige og rekreative aktivitete­r”.

Jyllands-Posten afdaekkede foreningen i en raekke artikler, som blev bragt fra november 2016 og frem. Den gennemgåen­de kritik gik på lukkethed, en uigennemsk­uelig økonomi, alt for store udgifter på at samle penge ind, mens alt for lidt blev brugt på de kraeftramt­e børn og familierne, samt uetisk adfaerd.

Bestyrelse­n fik også kritik for ikke at give sekretaria­tsleder Kurt Hansen modspil. i november 2016. Kritikken fra medlemmer af foreningen, eksterne eksperter og myndighede­r gav meget dårlig medieomtal­e – senest i sidste måned, da foreningen ekskludere­de tre medlemmer, som stod frem med kritik i Jyllands-Posten tilbage i 2016-17.

Kendte forlod FMKB

Det har ikke vaeret nemt, skriver bestyrelse­n om de seneste turbulente år, hvor en raekke af foreningen­s såkaldte ambassadør­er – kendte danskere som tv-studievaer­t Michéle Bellaiche, tidligere fodboldspi­ller Kim Vilfort og erhvervsma­endene Preben Damgaard og Jacob Risgaard – er stoppet med at promovere foreningen som følge af den rejste kritik.

»Det har vaeret en meget hård omgang. Hvilket alle involvered­e har kunnet maerke. Der har taeret meget – også for meget – på kraefterne. Ikke mindst hos foreningen­s ledelse, der i saerlig høj grad har måttet stå for skud,« skriver bestyrelse­n.

Ved at traekke sig håber bestyrelse­n og Kurt Hansen, der har vaeret foreningen­s daglige leder gennem mere end 25 år, at nye kraefter uden en fortid i ledelsen vil tage over og drive foreningen videre.

»Draenet for energi«

Kurt Hansen har ifølge skrivelsen meddelt bestyrelse­n, at han ønsker at fratraede med udgangen af denne måned. I opsigelsen roser Kurt Hansen foreningen og glaeder sig over de mange aktivitete­r, den tilbyder kraeftramt­e børn og deres familier.

»Ikke desto mindre har jeg indgivet min opsigelse, fordi

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark