Jyllands-Posten

Liv og glade dage med Mogensen og Kellermann

Lone Kellermann og John Mogensen er på slap line i Randers Egnsteater­s vinterkaba­ret ”Så laenge vi lever”, hvor munterhede­n overskygge­r et svagt scenekunst­nerisk produkt.

- MORTEN HEDE

KABARET

RANDERS EGNSTEATER

SÅ LAENGE VI LEVER

Skrevet og iscenesat af Gunvor Reynberg

Musik: Lone Kellermann, John Mogensen m.fl.

Scenografi: Sus Haugland Varighed: 2 timer

Spiller til den 23. marts 2019 Det er ikke den store opfindsomh­ed eller originalit­et, der dominerer på Randers Egnsteater med kabareten ”Så laenge vi lever”. Til gengaeld er stemningen god, og de fleste randrusian­ere kan forlade teatret med et smil på laeben og en håndfuld kendte sange på hjernen.

For kabareten er bygget op omkring en simpel rammeforta­elling om to mennesker ved navn Lone og John, der er indlagt på psykiatris­k hospital på ”Afdelingen for folk, der tror, de er popstjerne­r”. Her er John overbevist om, at han er John Mogensen, og Lone er sikker på, at hun er Lone Kellermann.

Det pudsige er, at John og Lone også spilles af skuespille­rne John Batz og Lone Rødbroe. Og foruden deres passende fornavne har de begge en imponerend­e naturlighe­d i deres karikature­r, så man skulle tro, at deres personligh­edsforstyr­relser er autentiske.

Vi nyder lyden af nogle af Mogensens og Kellermann­s største hits, mens de styrer os igennem aftenen med sikker og rutineret hånd. Deres styrker fra revyerne, som de begge har medvirket i, skinner tydeligt igennem, og forestilli­ngen bliver både munter og musikalsk.

Genbrugsma­nuskript

Men selv om idéen om at saette John og Lone sammen på ”Afdelingen for folk, der tror, de er popstjerne­r” er god, så er selve historien i ”Så laenge vi lever” tyndere end tynd. Forestilli­ngen drives primaert fremad af sangene, og de små dialoger og indslag imellem sangene er i høj grad genbrugssk­etcher.

Sus Hauglands scenografi er mere praktisk end aestetisk, og den minder slet ikke om et psykiatris­k hospital eller noget andet end en teaterscen­ografi i Randers. Til gengaeld understøtt­er designet fint sketchene samt den farverige dansktoply­ssaetning i slutningen af forestilli­ngen.

Alt i alt er det altså ikke de scenekunst­neriske kvaliteter, som denne anmelder husker Randers Egnsteater for med ”Så laenge vi lever”. Men det er tydeligvis heller ikke forestilli­ngens formål. Kabareten er blot en undskyldni­ng for at spille en masse John Mogensen og Lone Kellermann.

Og den undskyldni­ng godkender vi, fordi John Batz laver en sjov og underfundi­g John Mogensen, og Lone Rødbroe laver en kaerlig og livlig Lone Kellermann. De imponerer begge vokalt, og musikalsk understøtt­es de fint af Bjarne Langhoff og Nana Schwartzlo­se.

Hele baduljen er underholde­nde på den jyske og revyske måde, hvor skelende øjne, pruttelyde, ordspil og seksuelle undertoner tager de største grin. Og det er svaert ikke at synge med og klappe i takt, når musikken slår sig løs og cykler godt afsted.

 ?? MARTIN GUNDESEN ?? Med Mogensens røde seler og den gule blomst i håret på Kellermann bliver de to popsangere karikeret kaerligt og festligt i Randers.FOTO:
MARTIN GUNDESEN Med Mogensens røde seler og den gule blomst i håret på Kellermann bliver de to popsangere karikeret kaerligt og festligt i Randers.FOTO:

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark