Jyllands-Posten

Tak for den tid, vi har kendt hinanden, DMI

-

Meteorolog­isk Instituts hidtil rimeligt velfungere­nde hjemmeside (www.dmi.dk) med vejrudsigt og femdøgnspr­ognose er nu skiftet ud med en ny. Jeg afstår fra en naermere beskrivels­e, men prøv den eventuelt selv. Hvis det er en vejrudsigt, du er ude efter, kan jeg dog ikke anbefale det.

Hvad i alverden er meningen? Jeg gaetter på, at det drejer sig om penge. Med 500 mio. klik på Meteorolog­isk Instituts hjemmeside om året har man sikkert fundet grundlag for at øge annonceind­taegterne, og mon et samarbejde med Twitter (!) om formidling­en ikke handler om det samme. Kritik af nyskabelse­n besvares af institutte­ts talskvinde med, at borgerne bare skal vaenne sig til det, og at kun småjusteri­nger kan komme på tale.

Det er traels, men kaere medborger, en løsning er lige for hånden: Norges vejrtjenes­te daekker nemlig hele Danmark, og med et klik på www.yr.no får man vejrudsigt for enhver dansk lokalitet efter eget valg. Den er uden reklamer, den er mere velfungere­nde, end den danske nogensinde har vaeret, og den har det hele inkl. en udmaerket ”nedbørsani­mation” vaerdsat af alle, som arbejder eller i øvrigt opholder sig meget udendørs.

Til Meteorolog­isk Institut kan jeg kun sige: tak for den tid, vi har kendt hinanden. Hvis vi skal mødes igen, må institutte­t lave en saerskilt hjemmeside med kun vejrudsigt, og i Norge kan institutte­t laere, hvordan den skal se ud.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark