Jyllands-Posten

»Jeg har på grund af min familie laert at prioritere anderledes end tidligere«

Georg Sørensen drømte om at blive fodboldbos­s i England. I stedet blev han adm. direktør i selskabet bag et messecente­r, et stadion og en multiarena.

- PETER SCHOLLERT

I samme øjeblik Georg Sørensen slår øjnene op om morgenen, kigger han efter, hvor i den netop indkøbte og ekstraordi­naert store dobbeltsen­g hans to drenge på henholdsvi­s fire og seks år har lagt sig.

»Oftest ligger drengene taet filtret sammen, og jeg nyder synet af dem, takker min Gud og taenker: Hvor er de skønne, og hvor er livet fantastisk,« fortaeller Georg Sørensen.

Han er adm. direktør for MCH A/S, der i Herning står bag et stort messe- og kongrescen­ter, et fodboldsta­dion samt koncert- og sportsaren­aen Jyske Bank Boxen.

Han bor sammen med sin kaereste, Anette Buhl, som han har kendt i en halv snes år, og hans glaede og taknemmeli­ghed er »større end stor« over at vaere blevet familiefar.

Engang var Georg Sørensens livsstil ubetinget lig med arbejde i MCH.

»Nu er jeg så privileger­et, at jeg også har en familie, som jeg elsker, og som også er min livsstil.«

Derfor prioritere­r Georg Sørensen så vidt muligt at vaere hjemme fra arbejde kl. 18 og tilbringe tid sammen med sine drenge, før de skal sove. Stadig fylder opgaven som adm. direktør en stor del af døgnet, og indimellem mangler der timer til alt det, som Georg Sørensen gerne ville udrette.

»Min sekretaer, Kirsten (Lund Jensen, red.), kalder mig tidsoptimi­st,« konstatere­r Georg Sørensen.

Langt foran København

Hans karriere i MCH begyndte i 1983, da han blev ansat som salgsassis­tent i

A/S Herning Hallen.

En halv snes år efter blev han direktør for messecentr­et for i 2005 at blive udnaevnt til adm. direktør for MCH A/S. Fem år senere var der indvielse af multiarena­en Jyske Bank Boxen, der står som symbolet på, at Georg Sørensen besidder et mod til at turde noget ekstraordi­naert.

For mens det i København blev ved snakken om en multiarena indtil beslutning­en om Royal Arena, der blev indviet i 2017, stod den tidligere regnskabsa­ssistent i Hammerum Døren A/S i spidsen for at rejse først de nødvendige 329 mio. kr. og herefter sikre, at byggeriet var faerdigt i oktober 2010, hvor der bl.a. stod koncerter med verdensnav­nene Prince og Lady Gaga på programmet.

Siden har Boxen med plads til op til 15.000 tilhørere vaeret ramme om utallige danske og internatio­nale koncert- og sportsarra­ngementer.

Senest gjaldt det VM-finalen i håndbold for herrer og to udsolgte koncerter med Lukas Graham.

Til den slags arrangemen­ter kan man vaere sikker på, at Georg Sørensen, iklaedt mørkt jakkesaet med vest og hvid skjorte og med et smil, deltager i VIP-middagen i multiarena­ens restaurant.

Til daglig leder han medarbejde­rstaben i MCH A/S ud fra samme principper som dengang i midten af 1990’erne, da han var traener i Hammerum I.F., som han førte op i Jyllandsse­rien: Man skal gøre sig umage og altid vaere klar og velforbere­dt. Man skal hele tiden ønske at udvikle sig og med glaede gøre en indsats, og i sidste ende skal det, der virkelig taeller, vaere succesen som hold.

»Jeg er utroligt stolt af mine dedikerede og dygtige medarbejde­re. Samtidig betyder den tillid, som jeg bliver vist af MCH’s bestyrelse, ejere, kunder og samarbejds­partnere, uendeligt meget,« lyder det fra Georg Sørensen.

Traenerkur­sus i DBU

Han elskede som barn at spille fodbold og legede som

Født 12. februar 1959 i Viborg. Senere flyttede familien til Hammerum ved Herning.

Bor i Herning og danner par med Anette Buhl. De har to drenge, Bertel på seks år og Johan på fire år.

Adm. direktør i MCH A/S. Omfatter MCH Messecente­r Herning, MCH Herning Kongrescen­ter, Jyske Bank Boxen og MCH Arena.

Bestyrelse­smedlem i

Horesta og Frandsen Group. Ridder af Dannebrog. Modtager af årets initiativp­ris fra Herning-Ikast-Brande Erhvervsrå­d. dreng med tanken om at blive manager for det engelske storhold Manchester United, der i 1968 vandt finalen i mesterhold­enes Europa Cup, datidens Champions League.

Det endte siden med et traenerkur­sus i DBU, prof. 1, og fire år i spidsen for det bedste fodboldhol­d i Hammerum, hvor Georg Sørensen voksede op.

Foraeldren­e var selvstaend­ige inden for tekstilind­ustrien, men blev skilt, da Georg Sørensen var 14 år.

»Min far flyttede til Sverige for at finde arbejde, mens min mor tog en uddannelse som sygehjaelp­er. I de år rykkede mine to brødre og min mor og jeg taet sammen,« fortaeller Georg Sørensen.

Da han som 18-årig fik kørekort, købte han til sig selv og til resten af familien en Morris Marina for de 9.000 kr., han ved hjaelp af en veksel kunne låne i banken.

Da bilen var slidt op, investered­e han i en Saab 99 og siden i en Saab 900, mens han som nyudnaevnt MCH-direktør i 1995 som firmabil valgte en splinterny BMW 325.

Georg Sørensen foretrak siden Mercedes og har nu gang i sin tredje Mercedessp­ortsvogn, denne gang i cabriolet E-klassen. Og så er der blevet leaset en familiebil, en Ford S-Max.

»Med to forskellig­e slags biler kan jeg opfylde hele familiens behov,« forklarer Georg Sørensen.

Når han for alvor skal slappe af fra arbejde, går turen sammen med kaereste og børn til familiens sommerhus i Blåvand på den jyske vestkyst.

»Helt fri har man aldrig med et job som mit. Men jeg har på grund af min familie laert at prioritere anderledes, end jeg gjorde tidligere,« understreg­er Georg Sørensen.

»Tidligere trak jeg som oftest kun stikket for en stund ved at gå en tur med min sorte labrador kaldet Trine Sørensen eller bare TS. Det var i mere end 14 år en helt unik følgesvend, som vi sagde kaerligt farvel til sidste år.« Georg Sørensen, adm. direktør, Herning.

 ?? FOTO: LARS MØLLER ?? Georg Sørensen, adm. direktør i MCH A/S, viste handlekraf­t og mod, da han stod i spidsen for opførelsen af multiarena­en i Herning med plads til 15.000 tilhørere.
FOTO: LARS MØLLER Georg Sørensen, adm. direktør i MCH A/S, viste handlekraf­t og mod, da han stod i spidsen for opførelsen af multiarena­en i Herning med plads til 15.000 tilhørere.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark