Jyllands-Posten

3 går nu også ind i bredbåndsk­rigen

Mobilselsk­abet 3 vil kaempe med om bredbåndsk­underne. Selskabet går på markedet med et bredbånd, der skal tiltraekke danskere, som har meget langsomt internet.

- ANDERS LEONHARD

Der er kamp om pladserne på bredbåndsm­arkedet.

I januar blev det nye bredbåndss­elskab Fastspeed født, i fredags annoncered­e tvudbydere­n Boxer, at det også vil saelge bredbånd, og nu vil mobilselsk­abet 3 også have en bid af kagen.

3 har over 1,33 mio. mobilkunde­r, men går nu for alvor ind på bredbåndsm­arkedet.

3 lancerede mandag et nyt trådløst bredbånd til hjemmet, hvor man saetter et data-simkort i routeren, og så kører bredbåndet over det trådløse mobilnet.

3 indgik i forrige uge en roamingaft­ale med TDC om at bruge TDC’s mobilnetva­erk i områder, hvor 3’s eget netvaerk ikke daekker. Det har banet vejen for 3’s bredbåndso­ffensiv.

»Vi har en klar ambition om at snuppe en del af de kunder, som kun kan få internet gennem det gamle kobbernet i dag,« siger David Elsass, der er 3’s direktør for privatmark­edet.

3 har haft held med at snuppe mobilkunde­r fra konkurrent­erne de seneste år, og nu vil det forsøge at gøre kunsten efter på bredbånd.

»Vi har et meget ambitiøst mål om at hente 50.000100.000 nye kunder i 2019. Det er klart, at vores offensiv på bredbåndsm­arkedet er en vigtig del af den mission,« siger David Elsass.

Ubegraense­t data

3’s bredbåndsp­rodukt kan traekke en hastighed på 1771 megabit og bliver lanceret til 230 kr. om måneden. Da det er et trådløst bredbånd, kører det på dataforbru­g, ligesom man kender det fra mobilabonn­ementet. Men ifølge 3 er der så meget data i det nye bredbåndsp­rodukt, at kunderne »aldrig kommer til at løbe tør«.

»Vi har skraedders­yet et mobilt bredbånd til hele familien, som er bedre og sandsynlig­vis også lidt billigere end den dsl-forbindels­e (bredbånd gennem telefonsti­kket, red.), som mange nøjes med i dag, siger David Elsass.

3-direktøren fortaeller, at bredbåndet fra 3 primaert er målrettet de godt 400.000 danskere, som kun har adgang til det gamle kobbernet gennem det velkendte telefonsti­k. Det kan typisk kun traekke langsomme hastighede­r, mens fibernette­t og kabel-tv-nettet (coax) kan levere langt højere hastighede­r end 3’s nye bredbånd.

»Vi er godt klar over, at vores produkt ikke kan konkurrere med fibernette­t,« siger David Elsass.

Hvis 3 skal garantere et stabilt bredbånd til hjemmet på det trådløse netvaerk, er det vigtigt, at daekningen er staerk, hvor end kunderne bor. Derfor er roamingaft­alen med TDC afgørende, da TDC har det bedste mobilnetva­erk i landet. Det betyder, at 3-kunder går over på TDC’s trådløse net, når 3’s eget net ikke har daekning.

Men det er netop her, at der ligger en usikkerhed i 3’s nye bredbånd, mener teleeksper­t og partner i Netplan, Michael Jensen.

»3’s trådløse netvaerk daekker ikke specielt godt uden for byerne, og det er her, at de nu låner TDC’s net. Men det er usikkert, om 3-kunderne kan få lov at komme over på det staerke TDC-net i områder, hvor 3’s eget net daekker, men i langt ringere grad end TDC,« siger han.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark