Jyllands-Posten

Region advarede Falck-bestyrelse­n om mulig chikane mod Bios

FALCK-SAGEN: Falcks bestyrelse blev i sommeren 2015 advaret om muligt urent trav i forbindels­e med udbuddet i Region Syddanmark. Bestyrelse­n undlod at gøre noget, da den blev »betrygget« af topchef Allan Søgaard Larsen.

- JESPER HØBERG JETTE AAGAARD

Mens Falck satte store ressourcer ind på at underminer­e konkurrent­en Bios, fik Falcks bestyrelse i sommeren 2015 en meget direkte advarsel om, hvad der foregik.

Det viser dokumenter, som Jyllands-Posten har fået aktindsigt i hos Region Syddanmark.

Ifølge dokumenter­ne indskaerpe­de regionen i 2015 flere gange over for Falck, at selskabet var kontraktli­gt forpligtet til loyalt at medvirke til overdragel­sen af ambulanced­riften.

Regionen reagerede, fordi der bl.a. var forlydende­r om et meget stort pres på Falck-reddere for ikke at skifte til Bios.

Forløbet mundede ud i et skarpt brev til Falcks topchef, Allan Søgaard Larsen, hvori regionen kraevede en skriftlig redegørels­e og truede med at rejse en erstatning­ssag.

Samtidig blev det sendt i kopi til bestyrelse­sformand i Falck Peter Schütze »med anmodning om, at det distribuer­es til bestyrelse­n i Falck A/S sagens alvor taget i betragtnin­g«.

Naestforma­nd i Falcks bestyrelse og direktør i Lundbeckfo­nden Lene Skole har lagt afstand til sagen med en udmelding om, at havde »vi som ejer eller havde bestyrelse­n vidst, hvad der foregik, var det blevet stoppet«.

Regionsråd­sformand i Region Syddanmark Stephanie Lose siger, at brevet blev sendt til bestyrelse­n for netop at sikre, at også andre end Allan Søgaard Larsen blev orienteret om regionens bekymringe­r. Derfor mener hun, at bestyrelse­n dårligt kan haevde, at den ikke kendte til sagen.

»Så har man i hvert fald lukket øjnene og sagt, at man ikke troede på det,« siger hun.

Både Lene Skole og bestyrelse­sformand Peter Schütze bekraefter, at de fik brevet, men topchef Allan Søgaard Peter Schütze, bestyrelse­sformand i Falck Larsen »betryggede« dem i, at der intet var at komme efter.

»Med den viden, jeg havde på det tidspunkt, var det den rigtige måde at gøre det på. Når du spørger mig i dag, er det klart, at vi skulle have reageret kraftigere,« siger Peter Schütze.

Allan Søgaard Larsen har ikke reageret på JyllandsPo­stens henvendels­er.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark