Jyllands-Posten

Lars Larsen har haeldt 424 mio. kr. i tabsramte møbelkaede­r

REGNSKAB: Jysk-milliardae­ren Lars Larsen må igen give økonomisk nødhjaelp til møbelkonce­rnen IDdesign, der står bag to landsdaekk­ende kaeder.

- PETER SIMONSEN

Pengene fosser stadig ud af den danske møbelkonce­rn IDdesign, der står bag kaederne Idemøbler og Ilva. Og igen har selskabets ejer, Lars Larsen, haft tegnebogen fremme for at skyde penge i selskabet.

Et nyt regnskab fra IDdesign afslører, at selskabet i seneste regnskabså­r tabte 51 mio. kr. Efterfølge­nde har Lars Larsen tilført 150 mio. kr. i ny kapital for at sikre, at egenkapita­len ikke går i minus. Det er sket ved at konvertere gaeld til egenkapita­l.

Dermed har dynekongen på tre år haeldt i alt 424 mio. kr. i sine tabsramte møbelkaede­r.

IDdesign har tilsammen 75 møbelhuse og en omsaetning på knap 1,8 mia. kr. Lars Larsen overtog selskabet i 2013 gennem sin koncern Jysk Group. Indtil nu har det vaeret en dyr beslutning.

Fire år i traek har IDdesign haft underskud med et samlet tab, der nu overstiger 370 mio. kr. Det fik i efteråret selskabet til at laegge en ny strategi, som bl.a. betød, at driften af de to kaeder blev lagt sammen. Samtidig blev 47 stillinger nedlagt.

»Større aendringer«

»Vi vurderede, at det var nødvendigt at foretage nogle større aendringer for at styrke virksomhed­en på lang sigt. Det har vi nu gjort, og jeg forventer, at det slår positivt igennem i løbet af de kommende år,« har Lars Larsen forklaret.

»Jeg ved godt, at der er nogle, der mener, at jeg er for tålmodig med nogle af mine investerin­ger. Men min erfaring er, at det som oftest er det rigtige at holde fast frem for at give op, så snart det bliver hårdt,« siger dynekongen.

Den adm. direktør i IDdesign er Rami Jensen, der sidste år tog over efter den mangeårige topchef Michael Christians­en.

»Der er mange som vil have en del af kagen og saelger møbler til danskerne. Der dukker flere aktører op – også online. Så vi skal vaere skarpere end hidtil og dygtigere til at eksekvere. Vi kan ikke spare os til succes, så vi skal vinde kunder tilbage,« sagde han i efteråret til Jyllands-Posten.

IDdesign har gaeld for i alt 900 mio. kr. Egenkapita­len var ved udgangen af seneste regnskabså­r på 147 mio. kr.

 ?? Arkivfoto: Thomas C. K. Priskorn ?? Lars Larsen overtog IDdesign i 2013 gennem sin koncern Jysk Group. Indtil videre har det vaeret en dyr beslutning.
Arkivfoto: Thomas C. K. Priskorn Lars Larsen overtog IDdesign i 2013 gennem sin koncern Jysk Group. Indtil videre har det vaeret en dyr beslutning.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark