Jyllands-Posten

Misforståe­t godhed

-

Alex Hartmann pensionist, Skaering Havvej 129, Egå

Hvis man punkterer på motorvejen med børn på bagsaedet, vil man formentlig håndhaeve, at børnene ikke må lege på kørebanen, medens man skifter hjulet. Det kaldes sund fornuft.

Jeg synger sammen med demente på det lokale center. Da vi en dag slutter, vil en af de demente gerne ud at gå en tur. Han har indendørst­øj på og hjemmesko. Han kører ud med rollator. Det regner, og om en halv time vil det vaere mørkt.

Plejeperso­nalet siger, at de ikke kan modsaette sig, at manden går ud. Jeg løber ham op og forsøger at overbevise ham om, at han ikke er klaedt på til at gå ud. Han siger, at jeg ikke skal blande mig.

Jeg siger, at jeg bekymrer mig om ham, man han er ligeglad. Jeg følger efter ham. Det småregner, og jeg fryser. Hvad skal jeg gøre? Jeg møder en af mine børnebørns laerere. Hun tilbyder at hjaelpe og får mit telefonnum­mer. Jeg følger den demente, han er forvirret og fryser. Jeg forsøger at få ham til at vende om og gå tilbage, men nej.

Jeg bliver ringet op, men vedkommend­e foreslår, at jeg ringer til politiet. Jeg får ham hjem kold og våd, så projektet lykkedes, men hvad er det for en lov, vi har? Den betyder, at vi slipper demente ud i regn og kulde, uden at vi må forhindre demente i at forlade deres plejebolig.

Har vi den rigtige lovgivning til at passe på demente?

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark