Jyllands-Posten

Danskere smittet med maeslinger

-

Skiferie: To danskere er blevet smittet af maeslinger efter rejse i samme skiområde i Frankrig, oplyser afdelingsl­aege Peter Henrik Andersen Statens Serum Institut. Der er tale om skiområdet Val Thorens, hvor der er sket et udbrud af maeslinger.

»I de to tilfaelde, der er påvist inden for den sidste uge, har begge vaeret på skiferie i Frankrig i det populaere skiområde Val Thorens. Det passer med, at vi har fået informatio­n om, at der er påvist et udbrud af maeslinger i lige praecis det område, Val Thorens. Så der er åbenbart en øget risiko for maeslinger i det område i øjeblikket,« siger afdelingsl­aegen.

Statens Serum Institut opfordrer til, at danskere, der skal på skiferie i Val Thorens, sørger for at blive vaccineret, hvis de ikke er det eller har haft maeslinger.

Peter Henrik Andersen påpeger dog også, at det tager en uge, fra man bliver vaccineret, til man kan forvente at vaere beskyttet.

De smittede danskere er en kvinde i 50’erne fra Rudersdal Kommune og en yngre mand fra Fyn.

Kvinden har opholdt sig i et ventevaere­lse hos egen laege med andre patienter. Maeslinger er meget smitsomt, og personer, der har siddet i ventevaere­lse med den smittede, bliver derfor kontaktet og får tilbud om relevant behandling.

Smittede med maeslinger risikerer alvorlige komplikati­oner som mellemøreb­etaendelse, lungebetae­ndelse eller hjernehind­ebetaendel­se.

Maeslinger har vaeret elimineret i Danmark siden 2017, men der ses indimellem tilfaelde, hvor personer er blevet smittet i udlandet og smitter videre.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark