Jyllands-Posten

Partifaell­e kalder Vordfører uvaerdig

Jane Heitmann forsvarer spørgsmål om regionsfrå­s.

- MIE LOUISE RAATZ STEEN A. JØRGENSSEN

Der skulle flere dages tavshed og en raekke rasende partifaell­er til, før Venstres sundhedsor­dfører for første gang forholdt sig til, at hun anonymt har stillet 19 naergående folketings­spørgsmål om regionerne­s udgifter til bl.a. iPads, rejser og indretning af kontorer.

Spørgsmål, som ifølge flere af partiets regionsråd­spolitiker­e ligner et »sørgeligt« og »usmageligt« forsøg på at grave miskredite­rende oplysninge­r frem på et tidspunkt, hvor regeringen ønsker at nedlaegge regionsråd­ene som en del af sundhedsre­formen.

I en skriftlig kommentar forklarer Heitmann, at hun blot ønskede et »faktuelt grundlag« at diskutere regionerne­s drift og administra­tion ud fra.

»Jeg har noteret mig, at spørgsmåle­ne har vakt forundring, og nogen har følt sig mistaenkel­iggjort. Det har naturligvi­s ikke vaeret min hensigt,« skriver hun som begrundels­e for, hvorfor hun i sidste uge valgte at traekke spørgsmåle­ne tilbage samme dag, som JyllandsPo­sten kontaktede hende.

Tirsdag var vreden alligevel nået til hendes valgkreds på Fyn.

»Jeg synes ikke, det er en vaerdig stil for en Venstresun­dhedsordfø­rer«, sagde folketings­kandidat og gruppeform­and i Region Syddanmark Bo Libergren (V). Han blev først og fremmest »forbløffet«, da han hørte om de anonyme spørgsmål.

»Det er en partifaell­e, som åbenbart mener, at misundelse­n, forargelse­n og politikerl­eden ligefrem er noget, man skal dyrke i en diskussion om en sundhedsre­form,« sagde han og lod det vaere op til Venstres folketings­gruppe at afgøre, om Heitmann er den rette til at repraesent­ere V på sundhedsom­rådet.

»Jeg synes det ikke,« fastslog han.

Er det formildend­e, hvis hun er blevet bedt om at spørge på partiets vegne? »Nej, det er forvaerren­de. Jeg håber så sandelig, det er en enkelt ordfører, der er skejet ud og har ramt forbi. Jeg håber ikke, det er den her måde, vi skal diskutere med hinanden på i Venstre.«

Gruppeform­and Karen Ellemann (V) har ikke ønsket at udtale sig.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark