Jyllands-Posten

UDLAENDING­ESERIENS KAPITLER

-

deres, og derfor er vi meget imødekomme­nde. Den vilje til at forstå hinanden går begge veje, og det er helt afgørende.«

Han giver et par eksempler:

»Vi kan bl.a. laere, hvordan man i Afrika tager hånd om hinanden, udtrykker en enorm glaede, selv om man har det hårdt. At man har respekt for hinanden og søger det positive. Fra vores Balkan-drenge kan man laere en ekstrem hårdhed. Da jeg var i Tyskland og arbejdede med både japanere, sydkoreane­re og andre asiater, oplevede jeg deres enorme disciplin og pligtopfyl­dende måde at vaere på,« siger Kasper Hjulmand.

Blikket rettet mod USA

Nogle af de lande, der sjaeldent eksportere­r spillere til Superligae­n, er Tyrkiet og Italien. Historisk set har det vaeret en enkelt spiller fra hver af landene, der har fået spilletid i Superligae­n – Mustafa Gönden med én kamp i AB i 2003/04 og dansk-italienere­n Sebastian Avanzini fra AC Horsens, der er født i Verona, men opvokset i Skovlunde.

»I Italien og Tyrkiet tjener spillerne rimeligt godt i forvejen, og det kan måske afskraekke nogle klubber. Jeg har haft kontakt med spillere i Italien, der gerne ville til Danmark, men hvor der bare ikke har vaeret bud efter dem. Det er selvfølgel­ig ikke interessan­t for de bedste italienske spillere at skifte til en dansk klub, men for de anden-, tredje- eller fjerdebeds­te er Danmark helt sikkert en mulighed. Så det er klubbernes valg, at der ikke har vaeret flere spillere fra et land som Italien,« siger John Sivebaek.

Men hvordan tegner udviklinge­n sig så i fremtiden?

Ove Pedersen, der nu har fundet sig til rette som assisteren­de sportschef i FC Midtjyllan­d, har ligesom flere andre rettet blikket mod USA, hvor han allerede har rundet de første 10 stater i Det eksotiske indslag – godt eller skidt? En udlaending­s opråb fra sidelinjen Diplomatis­ke skandinave­r, muntre afrikanere - og måske et nyt boom fra USA Yao – store ofre og endnu større drømme Gaffatape på ruderne og kylling stegt direkte på kogepladen

Egyptisk driblekuns­t eller sydafrikan­sk saksespark - hvem har gjort størst indtryk? jagten på morgendage­ns stjerne.

Inden jul krydsede han Atlanten for at overvaere en stor turnering i Florida, som også Brøndby, FC Nordsjaell­and, Molde og Manchester United havde sendt deres talentspej­dere til. Ja, alle de store europaeisk­e klubber holdt faktisk øje, men Ove Pedersen bed isaer maerke i, at de skandinavi­ske klubber var staerkt repraesent­eret.

»USA er et interessan­t marked, fordi de helt unge spillere – her snakker vi altså 16-17-årige – har en masse individuel­le faerdighed­er og bliver skolet meget på samme måde som europaeisk­e spillere,« siger han og tilføjer:

»Afrika går nok aldrig af mode, havde jeg naer sagt, men jeg tror, man vil se staerke supplement­er fra USA og Sydamerika. Det gaelder ikke kun Brasilien, men også Argentina. Den dag, de laerer deres spillere at snakke engelsk, vil der også blive et rigtig godt marked«.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark