Jyllands-Posten

Efter nyt Wozniacki-afbud: »Meget bekymrende«

Helbredet har endnu en gang skabt problemer for Caroline Wozniacki. Det kan få konsekvens­er for hendes saeson.

- JESPER HAUE HANSEN

Nu skulle det endelig have handlet om tennis igen.

I stedet kom det til at blive endnu en historie om sygdom, da Caroline Wozniacki tirsdag på grund af en virus måtte traekke sig fra WTAturneri­ngen Qatar Open få timer inden den første kamp mod tjekkiske Karolina Muchova.

»Det er en meget bekymrende fase af hendes karriere, fordi hun fysisk skranter. Samtidig er det frustreren­de for hende, fordi hun er en spiller, der har brug for at spille sig varm, og i øjeblikket spiller hun meget få kampe,« siger tenniskomm­entator Michael Mortensen.

Han ser det som »afgørende for Caroline Wozniackis saeson«, at hun bliver klar til de kommende turneringe­r i Miami og Indian Wells i marts, så hun kan nå at spille sig i form inden French Open.

Netop dét er imidlertid usikkert, efter Piotr Wozniacki har sået tvivl om, hvorvidt den danske tennisstje­rne bliver klar til naeste uges turnering i Dubai.

Ingen garanti

Piotr Wozniacki udtalte tirsdag til Ekstra Bladet, at Caroline Wozniacki har vaeret »lidt syg i laengere tid« med bl.a. influenzal­ignende symptomer. Nu skal hun undersøges af specialist­er i New York, hvorefter hun vil rejse videre til Dubai og forsøge at traene igen om et par dage.

»Men jeg kan langt fra garantere, at hun spiller den turnering,« udtalte Piotr Wozniacki.

Den danske tennisstje­rne har tidligere på måneden meldt afbud til Fed Cup for Danmark, hvor hendes kroniske leddegigt blev naevnt som årsag.

Sygdommen har tvunget hende ned på halv kraft, lød det fra faren Piotr Wozniacki, der også har luftet en mere alvorlig bekymring om Caroline Wozniackis helbred:

»Vi ved ikke, hvor laenge Caroline vil kunne spille tennis. Vi er i en ny situation med sygdommen, så nogle dage er vi bare glade for, at hun kan stå op og traene,« sagde han til det polske medie Sport.pl.

Med tirsdagens afbud ryger Caroline Wozniacki ud af verdensran­glistens top-10.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark