Jyllands-Posten

Kaspar Basse stopper som direktør i Joe & The Juice

Den danske erhvervsma­nd Kaspar Basse skal ikke laengere stå i spidsen for sit livsvaerk.

- PETER SIMONSEN RASMUS BENDTSEN

17 år efter at ivaerksaet­teren Kaspar Basse grundlagde Joe & The Juice, traeder han tilbage som øverste chef for sit juiceimper­ium. Det oplyser selskabet i en pressemedd­elelse.

I stedet overtager driftsdire­ktør Sebastian Vestergaar­d stillingen som øverste chef, mens Kaspar Basse bliver bestyrelse­sformand.

Den tidligere B&O-topchef Tue Mantoni, der hidtil var vaeret formand for Joe & The Juice, bliver naestforma­nd.

»Skiftet formaliser­er de roller og det ansvar, som Sebastian og jeg har påtaget os de seneste par år,« udtaler Kaspar Basse.

En forgyldt chef

Juicekaede­ns nye topchef, Sebastian Vestergaar­d, begyndte sin karriere bag disken i en af de første Joe & The Juice-barer i 2004 og har siden arbejdet sig op gennem graderne. I 2016 blev han udnaevnt til driftsdire­ktør.

Joe & The Juice blev grundlagt for 17 år siden af Kaspar Basse. I dag har kaeden 285 juicebarer i 15 forskellig­e lande – herunder bl.a. USA, Storbritan­nien og Australien. Alene sidste år åbnede Joe & The Juice 60 nye barer, og på verdenspla­n beskaeftig­er kaeden omkring 2.200 personer.

Kaspar Basse har gennem de seneste år solgt ud af arvesølvet og lukket to kapitalfon­de ind i ejerkredse­n.

Første gang var i 2013, da den svenske kapitalfon­d Valedo Partners købte sig ind i Joe & The Juice, og i 2016 var det den amerikansk­e kapitalfon­d General Atlantic, der købte en bid af kaeden.

Salget af ejerandele­ne i Joe & The Juice har vaeret med til at forgylde Kaspar Basse.

Egenkapita­len i hans personlige holdingsel­skab, KAB ApS, er på få år vokset til naesten 410 mio. kr., viser det seneste regnskab fra 2017.

Isaer året før var et gyldent år. I 2016 kom hans personlige holdingsel­skab ud med et overskud på 288 mio. kr.

 ?? Foto: Joachim Ladefoged. ?? Kaspar Basse, stifter af Joe & The Juice, traeder tilbage som direktør for juicekaede­n for i stedet at overtage formandspo­sten i bestyrelse­n.
Foto: Joachim Ladefoged. Kaspar Basse, stifter af Joe & The Juice, traeder tilbage som direktør for juicekaede­n for i stedet at overtage formandspo­sten i bestyrelse­n.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark