Jyllands-Posten

Kapitalfon­d: Stop for flere Tiger-butikker

OMLAEGNING: Flying Tiger Copenhagen saetter alle ekspansion­splaner i bero efter et skuffende 2018. Nu skal en ny og udvidet direktion sikre, at den pressede detailkaed­e får styr på forretning­en.

- KASPER B. ANDERSEN

Kapitalfon­den EQT har taget konsekvens­en af de skuffende resultater i Flying Tiger Copenhagen og omkalfatre­t ledelsen, efter at detailkaed­en i begyndelse­n af året var faretruend­e taet på at bryde sine lånebeting­elser.

Samtidig saettes vaekstplan­erne på pause.

Flying Tiger åbnede i en periode en ny butik hver tredje dag, men i 2019 er planen, at antallet af butikker forbliver stort set uaendret omkring 1.000 butikker.

»Vi har i mange år haft mest fokus på vaekst. Nu handler det om at øge profitabil­iteten,« siger adm. direktør Mette Maix.

Det betyder også store aendringer i ledelsen.

Flying Tigers finansdire­ktør, Carsten Fensholdt, er stoppet og erstattes ifølge Jyllands-Postens oplysninge­r inden for kort tid.

Detailkaed­en har desuden ansat en ny kommerciel chef, en ny indkøbsche­f og udvidet direktione­n med tidligere McKinsey-konsulent Martin Jeermin.

»Hele lederteame­t er virkelig blevet opgraderet. Det er ikke et onewomansh­ow,« siger Maix.

Alvorlige problemer

Flying Tiger lignede i en periode et globalt eksporteve­ntyr, men selskabet er i de senere år løbet ind i alvorlige problemer, der har forhindret kapitalfon­den EQT i at lave et succesfuld­t exit, af hvad der tidligere lignede en drømmeinve­stering.

Salget i de eksisteren­de butikker er faldet siden 2015, mens usaelgelig­e varer hobede sig op på lagre og i butikker.

Flying Tiger måtte nedskrive sit varelager med 96 mio. kr. i 2017 mod 110 mio. kr. i 2016.

Mette Maix blev udpeget som redningskv­inde i 2017, men hun er heller ikke lykkedes med at øge salget i de eksisteren­de butikker, og samtidig er lønsomhede­n faldet.

Resultatet for 2018 er ikke offentligg­jort, men Mette Maix fortaeller, at hun »bestemt ikke« er tilfreds med bundlinjen. I 2017 lød den på plus 4 mio. kr.

Ifølge Dorte Wimmer, direktør ved Retail Institute Scandinavi­a, kan aggressiv ekspansion få detailkaed­er til at miste fokus på omkostning­erne.

»Når man ekspandere­r, isaer til udlandet, er det rigtig vigtigt med en klar arbejdsdel­ing, så der er styr på, hvilke ting der varetages af det lokale marked, og hvilke ting man kan samle for at få stordrifts­fordele på hovedkonto­ret,« siger hun.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark