Jyllands-Posten

Flying Tiger-boss får hjaelp udefra – har ikke

Butikskaed­en Flying Tiger Copenhagen skal have styr på indtjening­en, før man går i gang med at åbne massevis af nye butikker, siger topchef Mette Maix. Hun får hjaelp af ny meddirektø­r.

- KASPER B. ANDERSEN

Flying Tiger Copenhagen har haft så travlt med at åbne nye butikker, at detailkaed­en har forsømt at tage ordentligt hånd om de eksisteren­de og sikre lønsomhede­n.

Sådan lyder det i et interview med adm. direktør Mette Maix, der kalder 2019 for et »stabiliser­ingsår«.

Det betyder bl.a., at den nyudrusted­e ledelse stort set ikke kommer til at åbne nye butikker i indevaeren­de år.

Nogle lukkes, nogle åbnes, men netto vil antallet af butikker vaere nogenlunde uforandret omkring 1.000, når året går på haeld.

»Når man vaekster, har man fokus på at åbne butikker. Nu skal vi også have fokus på, hvordan vi gør butikkerne mere lønsomme,« siger Mette Maix om planen, der skal få Flying Tiger-kaeden tilbage på sporet.

»Det handler både om husleje og lønninger og om at få varerne frem på den billigste måde,« siger hun.

Flying Tiger Copenhagen­s regnskab for 2018 er endnu ikke landet, men topchefen er langtfra tilfreds med bundlinjen.

Efter et fald i salget i de eksisteren­de butikker i både 2016 og 2017 er det imidlertid lykkedes at stabiliser­e salget i de eksisteren­de butikker, lyder det fra topchefen.

Det kalder hun »rigtig positivt«, når man tager i betragtnin­g, at Flying Tiger kun har fysiske butikker og ingen onlinehand­el.

Fire nye chefer hentet ind

»2019 er kommet staerkt i gang, men vores store opgave ligger i at få vaeksten konvertere­t til profitabil­itet, så vi får nogle skalaforde­le,« siger Mette Maix.

Hun fortaeller, at det blandt andet handler om helt basale ting som at sørge for at have de rigtige varer, optimere indkøbsflo­wet og undgå, at man ligger inde med usaelgelig­e varer, sådan som det skete i stor stil i både 2016 og 2017.

For at få det til at lykkes har selskabet styrket ledelsen med fire nye chefer.

Den ene, finansdire­ktøren, er der endnu ikke sat navn på, men Flying Tiger har hentet Mischa Simons fra hollandske Hema ind som ny kommerciel direktør.

Derudover er Kent Bisgaard, som er udstatione­ret i Asien og tidligere har arbejdet for blandt andet Magasin-ejeren Debenhams, ny indkøbsche­f.

Sidst, og måske mest opsigtsvae­kkende, har Flying Tiger hentet Martin Jermiin, der tidligere har arbejdet for blandt andre McKinsey og vaeret adm. direktør i Cembrit. Han får en ny plads i en udvidet direktion.

»Martin kommer ind med Mette Maix, adm. direktør,

Flying Tiger Copenhagen nogle helt andre kompetence­r på strategisk niveau. Han er vant til transforma­tioner inden for virksomhed­ers backbone som logistik og supply chain, og det samarbejde glaeder jeg mig rigtig meget til,« fortaeller Mette Maix.

Set udefra kan det ligne, at han får din rolle?

»Nu er der rigtig mange roller og opgaver i retail, men vi kommer da til at supplere hinanden rigtig godt. Jeg har en kaempe styrke inden for retail og hele butiksoper­ationen, konceptsty­ring og udvikling. Han har nogle andre styrker, og det bliver jeg da kun rigtig glad af,« siger Mette Maix og fortsaette­r:

»Men jeg er heller ikke sådan en, der er nødt til at

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark