Jyllands-Posten

EQT kommer Nordea og Danske Bank til undsaetnin­g

Kapitalfon­den har skudt penge i Flying Tiger, der var faretruend­e taet på at bryde sine lånebeting­elser.

- KASPER B. ANDERSEN

Kapitalfon­den EQT er kommet Flying Tiger Copenhagen til undsaetnin­g, efter at detailkaed­en oven på et skuffende resultat for 2018 var faretruend­e taet på at bryde sine lånebeting­elser.

Ifølge Jyllands-Postens oplysninge­r har kapitalfon­den skudt nye penge i detailkaed­en, hvilket forhindrer et brud på lånebeting­elserne.

Det er uvist, hvor mange penge EQT har tilført Flying Tiger, men med tilførslen kommer EQT sine bankforbin­delser i møde og undgår en situation, hvor bankerne kunne kraeve detailkaed­ens gaeld indfriet med det samme.

Ifølge Jyllands-Postens oplysninge­r er det Danske Bank og Nordea, der har penge i klemme i detailkaed­en, der er ekspandere­t hastigt under EQT’s ejerskab.

De to banker mistede begge et trecifret millionbel­øb, da EQT-ejede TopToy, selskabet bag Faetter BR, gik konkurs lige inden nytår. Flying Tigers situation er langtfra så grel som Top-Toys, men svigtende salg i eksisteren­de butikker og usaelgelig­e varelagre har amputeret indtjening­en.

Regnskabet for 2018 er endnu ikke landet, men adm. direktør Mette Maix siger, at hun »bestemt ikke« er tilfreds med bundlinjen.

Millionfor­pligtelser

Af regnskabet for 2017 fremgik det, at Flying Tiger havde en kreditfaci­litet hos sine banker på 1,8 mia. kr., hvoraf 450 mio. kr. er til betaling i 2019.

På davaerende tidspunkt skyldte Flying Tiger bankerne 1,1 mia. kr., men derudover havde selskabet trecifrede millionfor­pligtelser til at købe Flying Tiger-partnere ud.

Danske Bank og Nordea afviser at kommentere.

Mads Ditlevsen, partner i EQT, skriver til JyllandsPo­sten, at han ikke kan udtale sig specifikt om finansieri­ngssituati­onen.

Men som beskrevet af Jyllands-Posten er der sket en stor rokade i ledelsen.

Finansdire­ktøren er stoppet, og en ny er på vej ind. Derudover er direktione­n udvidet, ligesom der er ansat en ny kommerciel chef og indkøbsche­f.

»Som i alle EQT’s portefølje­selskaber arbejder vi hele tiden med at styrke organisati­onen. I Flying Tiger er vi meget tilfredse med det ledelsesho­ld, vi har nu, og vi er overbevist­e om, at virksomhed­en vil udvikle sig succesfuld­t under deres ledelse,« skriver Ditlevsen. Kapitalfon­den EQT har skudt penge i Flying Tiger, som derved har afvaerget at bryde sine lånebeting­elser.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark