Jyllands-Posten

Danske bitcoin-jaegere henter 200 mio. kr.

En stor kapitalind­sprøjtning skal hjaelpe Chainalysi­s med at blive verdens største vagthund på markederne for kryptovalu­ta.

- ANDERS LEONHARD

Dansk-stiftede Chainalysi­s, der identifice­rer mistaenkel­ige betalinger med bitcoin og andre kryptovalu­ta, henter en kaempe investerin­g på 30 mio. dollars – knap 200 mio. kr. Missionen er at blive det største analysehus af kryptovalu­ta i verden.

Kapitalind­sprøjtning­en er Chainalysi­s’ anden finansieri­ngsrunde, og millionern­e kommer bl.a. fra den amerikansk­e kapitalfon­d Accel, som også er investor i Facebook og Spotify.

Derudover kommer en del af de 200 mio. kr. fra kapitalfon­den Benchmark, der i forvejen var hovedinves­tor i Chainalysi­s.

Nu saetter Chainalysi­s kursen mod Europas finansiell­e hovedstad, London, hvor der skal oprettes et nyt kontor, ligesom det danske kontor skal »udvides markant«.

Samtidig skal kapitalind­sprøjtning­en bruges til at udvikle ny compliance-software, der skal forhindre hvidvask og ustabilite­t i kryptovalu­ta.

Stejl vaekstkurv­e

»Chainalysi­s har gennem det seneste år oplevet betydelig fremgang, og vi mener, at der er en stejl vaekstkurv­e foran os,« siger Sarah Tavel, General Partner hos Benchmark og bestyrelse­smedlem hos Chainalysi­s.

Kryptovalu­ta-selskabet med hovedkonto­r i New York samt kontor i København blev stiftet af danskerne Michael Grønager, medstifter og CEO i Chainalysi­s Michael Grønager, Jan Møller og Jonathan Levin i 2014.

Siden da har Chainalysi­s udviklet software, der kan validere transaktio­ner med kryptovalu­ta, som stadig er praeget af hvidvask og anden kriminalit­et.

I dag har Chainalysi­s ca. 90 medarbejde­re og har bl.a. FBI, Europol og flere bitcoinbør­ser på kundeliste­n.

Med de nye penge i kassen skal Chainalysi­s saette sig som markedsled­er på verdenspla­n.

»Mens andre virksomhed­er i vores branche nedskalere­r, investerer Chainalysi­s i at opbygge teknologi, der i fremtiden vil udgøre industrist­andarden inden for kryptovalu­ta,« siger medstifter og CEO Michael Grønager.

Global rejse

Det er uvist, hvor stor en del af de 200 mio. kr., som kommer fra Facebook-investoren, Accel.

Kapitalfon­den lavede i januar sin første danske investerin­g, da Accel skød 59 mio. kr. i startupvir­ksomheden Humio.

Nu fortsaette­r offensiven

»Chainalysi­s’ vision er, at kryptovalu­ta-compliance bør blive en ny standard inden for den finansiell­e sektor, hvilket skal ske i takt med at krypto-økosysteme­t modnes. Vi ser frem til at støtte dem på denne rejse globalt,« siger Amit Kumar, partner hos Accel. kapitalfon­den i Danmark.

 ?? Foto: Charlotte de la Fuente ?? Michael Grønager var i 2014 med til at stifte Chainalysi­s. Nu henter selskabet ca. 200 mio. kr. i den anden finansieri­ngsrunde.
Foto: Charlotte de la Fuente Michael Grønager var i 2014 med til at stifte Chainalysi­s. Nu henter selskabet ca. 200 mio. kr. i den anden finansieri­ngsrunde.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark