Jyllands-Posten

Ingeniørma­nglen

-

gaver ind, der kraever specialist­er inden for software. Der er også netop blevet ansat en bygningsko­nstruktør.

Ifølge Thomas Sillesen kan Biir få folk i Danmark, fordi opgaverne er spaendende, da ingeniøren i Danmark typisk bliver tovholder på projektern­e og får hjaelp fra en gruppe ukrainske kolleger.

»Vores kernekompe­tence er at få outsourcin­g til at virke. Mange har prøvet at finde folk i Kina eller Indien og har fejlet. Vi har brugt fem år på at skabe en kultur, hvor danskere og ukrainere fungerer sammen, og styrken er, at vi på få uger kan hyre 25 ingeniører til et projekt, hvis der er brug for det. Vi har en stor database, så det er bare at hive fat i dem, når der er en opgave,« siger han.

Tager ikke fra danskerne

Ifølge IDA tjener en privatansa­t ingeniør i Danmark i snit 50.000 kr. om måneden, og her er der nogle andre fordele for den ukrainske del af forretning­en.

»Vi ligger på under det halve af lønnen i Ukraine, men det er ikke, fordi vi tager opgaver fra danske ingeniører. Hvis der gik 10.000 ledige rundt, var det noget andet, men jeg tror, at vores model er løsningen. Alle ved, at der vil vaere mangel på folk i fremtiden, og mange af de opgaver, som danske virksomhed­er sender ud, er ikke de mest komplekse, for dem vil danske ingeniører selv løse. På den måde er der brug for udlaending­e,« fortaeller han.

Siden 2013 er Biirs bruttofort­jeneste vokset fra 45 mio. kr. til 79 mio. kr. i 2018. I samme periode har bundlinjen svinget mellem et overskud på 7 mio. kr. og et lille underskud i 2018 på 330.000 kr.

 ?? Foto: Ole Joern/Redstar ?? Thomas Sillesen og ingeniørvi­rksomheden Biir har fået en god forretning ud af, at mange danske virksomhed­er mangler ingeniører. På 10 år er virksomhed­en gået fra en håndfuld til 300 ansatte.
Foto: Ole Joern/Redstar Thomas Sillesen og ingeniørvi­rksomheden Biir har fået en god forretning ud af, at mange danske virksomhed­er mangler ingeniører. På 10 år er virksomhed­en gået fra en håndfuld til 300 ansatte.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark