Jyllands-Posten

Renten steg for anden dag i traek

-

Efter at have vaeret nede at snuse til en 10-årig rente på 0 pct. fredag fortsatte renten for anden dag i traek op tirsdag.

Renten på den toneangive­nde 10-årige danske statsoblig­ation med udløb i november 2027 steg 2 basispoint til 0,05 pct.

Rentestign­ingerne havde baggrund i øget lyst til risiko på de finansiell­e markeder, efter at de amerikansk­e politikere tirsdag indgik en principaft­ale om graensesik­kerhed. Det kan betyde, at endnu en regeringsn­edlukning undgås. Efter at principaft­alen var indgået, steg de amerikansk­e aktiefutur­es og renter i timerne derefter, og stigninger­ne holdt ved åbningen af det amerikansk­e marked tirsdag eftermidda­g.

Demokrater­ne og Republikan­erne er »enige om rammerne« for en aftale. Nita Lowey, der repraesent­erer Demokrater­ne i forhandlin­gerne, siger, at detaljerne i aftalen kan vaere på plads inden onsdag amerikansk tid.

Der var tirsdag en stort set blank nøgletalsk­alender. En erhvervsmå­ling fra USA var eneste vaesentlig­e punkt på dagsordene­n.

NFIB-indekset, der måler aktivitete­n blandt mindre amerikansk­e virksomhed­er, faldt mere end ventet. I januar endte det på 101,2, mens der var ventet et mere beskedent fald til 103,0 fra 104,4 i december. Dermed er indekset i det laveste niveau siden december 2016.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark