Jyllands-Posten

Presset kalender: Sådan håndterer Aarhus United tre kampe på syv dage

Aarhus United skal jonglere mange kampe på få dage. Det stiller krav til den fysiske traening og giver en glad cheftraene­r, der elsker rytmen i en travl kalender.

- HENRIK PHILIP HARE

Håndboldkl­ubben Aarhus United befinder sig midt i en uge med et fortaettet kampprogra­m med lutter vigtige kampe, ganske kort tid før grundspill­et slutter.

Søndag blev perioden åbnet på bedst taenkelig vis med en sejr over den direkte rival TTH Holstebro om en slutspilsp­lads, onsdag byder på en lang køretur for at møde topholdet Nykøbing, og lørdag venter en naesten ligeså lang tur til bundholdet Ajax København.

For Uniteds cheftraene­r, Heine Eriksen, er det godt nok en travl periode, men også en sjov udfordring.

»Det er rigtigt spaendende at skulle lukke ned og åbne op for nye kampe. Den proces er sindssygt spaendende at arbejde med, og der er ingen opskrift på den, men der er ingen tvivl om, at det er nemmere at lukke en kamp, man har vundet. Til gengaeld er det bare sådan, at man laerer mest af nederlag, så kunsten er også at kunne laere noget af en sejr som mod Holstebro, så vi kan tage noget med os mod Nykøbing,« siger Heine Eriksen.

Mens traeneren har fået sig en sjov udfordring, er der dog også en opgave i at håndtere den fysiske udfordring, som spillerne står over for i ugen – specielt efter store dele af truppen op til kampen mod TTH Holstebro lå syge med influenza.

Holdets fysiske traener, Morten Sigh Ørskov, forsikrer dog om, at spillerne i forvejen er i så god form, at det i høj grad er et spørgsmål om at foretage mindre, velplanlag­te aendringer i traeningen.

»Det er i princippet en udfordring, men spillerne er i så god form og traener så meget til daglig, at de er vant til at have en ret stor belastning i forvejen. Så laenge det ikke er hver uge, det ser sådan her ud, kan de godt klare det,« siger Morten Sigh Ørskov og uddyber, hvordan tilpasning­en foregår.

For eksempel er truppens udgangspun­kt i denne uge to fysiske traeningsp­as, der er designet til at give behov for en kortere restitutio­n end normalt. De spillere, der har haft influenza, bliver der også taget hensyn til, og så kigges der også på, hvor stor belastning hver spiller rent faktisk får i kampene.

Åbne, lukke, gentage

Den øgede belastning gør ikke kun indhug i den normale styrketrae­ning, men også i den tid, som Heine Eriksen har til traening på banen med spillerne, fordi traeningsp­assene kortes ned.

Han kommer dog stadig til at bruge rigtigt lang tid sammen med sine spillere, når ugens to udekampe skal afvikles. Onsdag når holdet f.eks. at bruge over 12 timer sammen, fra det kører med bus fra Aarhus ved middagstid, til det er tilbage igen fra Nykøbing over 14 timer senere.

Dagen efter mødes holdet igen for at ”lukke ned” for den kamp ved at snakke om den og se video derfra. Fredag er det videre til at taenke på kampen mod Ajax, som spilles lørdag – søndag kan holdet så starte forfra.

Skal have to point

Midt i traengslen forsikrer Heine Eriksen dog, at der ikke er fokus på andet end at vinde – også selvom man måske kunne have spekuleret i at spare sig en smule mod topholdet for at kunne spare kraefter til kampen mod Ajax.

For selvom Aarhus United lige nu ligger nummer seks i tabellen med 23 point, er der stadig ikke laengere ned til TTH Holstebro med 16 point på niendeplad­sen, end at traener Heine Eriksen fortsat kigger sig over skulderen en stund endnu.

»Vi er i en situation, hvor vi ikke er placeret til at smide nogen kampe. Vi er rigtigt taet på slutspil, og min vurdering er, at vi med en sejr mere i en af de sidste seks kampe vil have sikret en slutspilsp­lads – det handler for os om at få den sejr, og derfor går vi efter den hver kamp,« siger Heine Eriksen og tilføjer:

»Vi har også nogle meget svaere udekampe tilbage, hvor vi også skal til Odense og København, så vi kan ikke tillade os at se bort fra nogle kampe. Vi skal bare have de to point. De her store hold har også stadig gang i europaeisk­e kampe, og hvis det får dem til pludselig at udvise lidt svaghed, så skal vi også kunne slå til.«

Vi er i en situation, hvor vi ikke er placeret til at smide nogen kampe. Heine Eriksen, cheftraene­r i Aarhus United

 ?? ARKIVFOTO: MIKKEL BERG PEDERSEN ?? Sofie Flader, Aarhus United (10) bliver hevet ned af Stine Kristianse­n, Skanderbor­g Håndbold (10) i en kamp i september 2018 i Aarhus mellem Aarhus United og Skanderbor­g Håndbold.
ARKIVFOTO: MIKKEL BERG PEDERSEN Sofie Flader, Aarhus United (10) bliver hevet ned af Stine Kristianse­n, Skanderbor­g Håndbold (10) i en kamp i september 2018 i Aarhus mellem Aarhus United og Skanderbor­g Håndbold.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark