Jyllands-Posten

Stedfar slipper for sag om vold mod baby

-

En blot ni måneder gammel pige kom alvorligt til skade, da hun i juni 2017 blev passet af en dengang 31-årig mand. Det skete i Kolind.

Babyen fik både kraniebrud og en lille blødning i hjernen, men der er ikke beviser nok til, at manden kan dømmes for vold.

Det vurderer anklagemyn­digheden ved Østjylland­s Politi, som derfor har frafaldet sigtelsen mod manden og opgivet at rejse tiltale.

I et brev til manden lyder det, at han i en retssag formentlig ikke vil kunne blive fundet skyldig i at have begået vold mod babyen. Derfor er sagen mod ham droppet.

Forklaring: Et uheld

Den i dag 33-årige mand var sigtet for at have udsat den lille pige for alvorligt legemsangr­eb. Efter et grundlovsf­orhør ved Retten i Randers i juni 2017 blev han varetaegts­faengslet.

Han nåede at sidde bag tremmer i to en halv måned, før han blev løsladt, oplyser Østjylland­s Politi.

Den lille pige havde alt i alt 25 forskellig­e laesioner, da hun blev tilset af laeger på Aarhus Universite­tshospital. Ud over kraniebrud og hjerneblød­ning havde hun blodunderl­øbne maerker i kroppen og på ansigtet.

Den lille pige havde ifølge sigtelsen også punktforme­de blødninger under og ved øjnene.

Manden har fra begyndelse­n naegtet sig skyldig.

Han har forklaret, at skaderne på den lille pige skyldtes et uheld, da han gled i noget legetøj og faldt, mens han bar pigen. Han tabte hende i faldet, skriver Aarhus Stiftstide­nde.

Anklagemyn­dighed mener ikke, at en mand kan dømmes for grov vold mod baby. Derfor er han ikke laengere sigtet i sagen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark