Jyllands-Posten

Forfatters­kolen: Fyret forstander­s tid var praeget af forsømmels­er

-

Exit: Jeppe Brixvolds tid som forstander for Forfatters­kolen var praeget af »svingende tilstedeva­erelse og forsømmels­er«. Det fremgår af den orienterin­g, den skandalera­mte skoles bestyrelse tilsendte kulturmini­ster Mette Bock (LA) den 16. januar i år, og som Jyllands-Posten har fået aktindsigt i.

I dokumentet udpensler bestyrelse­n baggrunden for fyringen af Brixvold den 22. oktober 2018. Katalysato­ren var det omdiskuter­ede brev underskrev­et af 55 forfattere, som opfordrede bestyrelse­n til at foretage en uvildig undersøgel­se af forholdene på skolen.

Bestyrelse­n beskriver i dokumentet en raekke episoder, som gik forud for brevet, og som tidligere har vaeret omtalt: En episode fra november 2016, hvor en laerer havde overfuset en elev under et besøg på den svenske forfatters­kole, Biskop Arnö, samt en sommerfest i juni 2017, hvor bestyrelse­n blev bekendt med, at Brixvold havde indtaget et ulovligt rusmiddel på skolen. Sidstnaevn­te udløste først en mundtlig, siden en skriftlig advarsel.

Udover de to episoder naevner bestyrelse­n også, at rektoren havde forsømmels­er i forbindels­e med den administra­tive del af sit ansvar, bl.a. »planlaegni­ng af skoleårets undervisni­ng, rettidig håndtering af rektors indberetni­ng til Kulturmini­steriet og rettidigt arbejde med regnskab og budget«.

Brixvold er dog uenig og haevder over for Politiken, at han »naermest ikke« har haft en fravaersda­g, ligesom han »altid har planlagt skoleåret absolut upåklageli­gt«.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark