Jyllands-Posten

En modbydelig terrorist på bogforside­n

-

Forleden udkom bogen ”Terroriste­n fra Nørrebro” på Politikens Forlag – naesten på fireårsdag­en for terroransl­aget mod Krudttønde­n og den jødiske synagoge. Bogen tegner tilsynelad­ende et portraet af gerningsma­nden Omar el-Hussein. Bedømt på forsiden skulle man ellers antage, at bogen handler om en hiphopstje­rne. Bogens forside udgøres nemlig af et aestetiser­et foto af el-Hussein på en gul baggrund.

Det er både uetisk, upassende og ufølsomt, at Politikens Forlag har valgt sådan en forside til en bog om terroriste­n fra Mjølnerpar­ken. Da Gads Forlag sidste år udgav Aydin Soeis bog ”Omar – og de andre” afstod man klogelig fra at bringe et billede af el-Hussein på forsiden. I Norge er der endnu ikke udkommet en bog med et genkendeli­gt foto af Anders Breivik på coveret. Aage Borchgrevi­nks bog ”En norsk tragedie” kommer taettest på. Den viser et af overvågnin­gsbilleder­ne fra Oslo, men Breiviks ansigt kan ikke ses. I Sverige er der heller ikke udkommet bøger med de to gerningsma­end bag terrorangr­ebene i Stockholm – Taimour Abdulwahab al-Abdaly og Rakhmat Akilov – på forsiden.

Det er der en årsag til – det er uetisk. Familierne til Finn Nørgaard og Dan Uzan, tilstedeva­erende i Krudttønde­n og i synagogen og alle vi almindelig­e danskere, der så Danmarks uskyld blive brudt den 15. februar 2015, skal ikke konfronter­es med et billede af denne modbydelig­e fyr, når vi går forbi et udstilling­svindue i en boghandel eller tilfaeldig­t støver omkring blandt bøgerne derinde. Jeg aner ikke, hvilke overvejels­er der har ligget til grund for Politikens Forlags beslutning. Men jeg forstår dem ikke. Politikens Forlag burde gøre alle danskere den tjeneste at traekke bogen tilbage og lade den udkomme igen uden Omar elHussein på forsiden.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark