Jyllands-Posten

EU har insisteret på en hård brexit

-

Den ikkefolkev­algte praesident for EU, Donald Tusk, siger, at han ønsker visse brexit-tilhaenger­e en saerlig »plads i helvede«. Således ser man dokumenter­et, hvorfor danske bønder, fiskere og andre erhvervsdr­ivende står til milliardta­b på grund af EU. Med ord som ”helvede” insisterer EU-apparatet på en hård brexit, uanset at dette maksimerer isaer Danmarks tab.

De EU-glade partier i Folketinge­t støtter denne politik. De har tilsidesat danske nationale interesser og oppriorite­ret brexit-ønsker fra Spanien, Tyskland, Frankrig,

Irland osv. Havde Danmark derimod selv forhandlet med Storbritan­nien, ville vi allerede nu have haft en mindelig løsning. Vi har nemlig faelles interesse i frihandel og samhandel, og intet i EU-traktaten forbyder sådanne forhandlin­ger. Men de danske EU-partier sagde nej, og resultatet er derefter. En truende handelskri­g med startskud 29/3.

Det utroligste er, at Lars Løkke Rasmussen (V), Mette Frederikse­n (S) og Morten Østergaard (R) uden folkeafste­mning nok vil indrulle danske private bankkunder i EU’s bankunion. Det vil koste kassen. Men trioen agerer først efter folketings­valget, naturligvi­s, for EUjasiden har jo historisk set meget svaert ved at vaere aerlig om sine hensigter.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark