Jyllands-Posten

Hun giver glaeden ved teater videre

- CHRISTINE CHRISTIANS­EN

Skuespille­ren Mette Maria Ahrenkiel har haenderne fulde. Som dramalaere­r på Kulturskol­erne i Gentofte finpudser hun sammen med sine elever forårets forestilli­nger, som de unge laegger et stort engagement i at få op at stå.

»Jeg underviser på fem forskellig­e dramahold og har i den sammenhaen­g mange opførelser i foråret, så det går en del af min tid med at forberede lige nu. Det er spaendende at laere børn at lave teater og at indvie dem i den disciplin, det kraever at realisere en forestilli­ng. Eleverne er selv med til at skabe og improviser­e det frem, som de viser på scenen,« fortaeller skuespille­ren, der selv blev faerdigudd­annet fra Statens Teaterskol­e i 1993.

Umiddelbar­t efter optrådte hun på Aalborg Teater i forestilli­ngen ”Peer Gynt”. Også de københavns­ke teatre har haft flittigt bud efter hende.

Hun har optrådt på bl.a. Grønnegård­s Teatret, Gladsaxe Teater, Det Danske Teater og Det Kongelige Teater. I 2003 blev hun fastansat i ensemblet på Odense Teater. Hun arbejdede her frem til for tre år siden, hvor hun flyttede til København for at vaere freelancer.

»På Odense Teater nød jeg at blive udfordret i mange forskellig­e roller. Ensemblet var min anden familie; den kan jeg ind imellem savne. Men det har også vaeret sundt for mig at blive min egen herre – det har flyttet mig i nogle nye, spaendende retninger,« siger Mette

Maria Ahrenkiel, der bl.a. har taget en del af af overbygnin­gsuddannel­sen ”Formidling af kunst og kultur for børn og unge” på Den Danske Scenekunst­skole. skuespille­r og underviser, København

 ?? PRIVATFOTO ??
PRIVATFOTO

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark